Hogy működik a szerelem?

Hogy működik a szerelem?

7 tipp, hogy ápoltak legyünk

2023. november 23. - Csilla Csipszer

abcbe84bf9de291989915956a0d99bf4.jpg

Egészséges tincsek - Elegendő hetente egyszer-kétszer kevés, táplálóhidratáló samponnal hajat mosnunk. Tincseinket akár mindennap megmoshatjuk, de figyeljünk arra, hogy ehhez napi használatra való sampont válasszunk. A hosszú hajúak vagy hordják kiengedve hajukat, vagy viseljenek hajráfot, az összekötött haj könnyen befülled, ami a korpásodásért felelős gombák melegágya lehet.

  1. Alapozó: csak szolidan! - A sminkelés első lépése legyen az arctisztítás. Vigyázzunk, a vastagon felkent púderekkel többet árthatunk, mert eltömíthetik a pórusokat. A legjobb választás egy könnyű hidratálókrém használata. Az uborka kitűnő hidratáló, egy uborkapakolással ásványi anyagokkal tölthetjük fel a bőrünket. Karikázzunk fel egy kígyóuborkát, tegyük fel a szeleteket, és hagyjuk 10-15 percig az arcunkon.
  2. Zsályával a verejtékezés ellen - Az izzadás természetes dolog, hiszen szabályozza a testhőmérsékletet, és segít a méregtelenítésben is. Ám hogy az ezzel járó kellemetlenségeket elkerüljük, a lehető legjobb megoldás a rendszeres tisztálkodás, akár naponta többször is. Jó megoldást jelentenek még a dezodorok, amelyek elpusztítják a baktériumokat, az illatanyagok elfedik a kellemetlen szagokat, és összehúzzák a verejtékmirigyeket. Az érzékenyebb bőrűek azonban óvakodjanak az alkoholtartalmú kozmetikumoktól. Izzadás ellen kiváló segítség a zsályatea. Forrázzunk le egy teáskanál zsályát egy fél liter vízzel, hagyjuk ázni 15 percig, majd szűrjük le. Napi egy-két csészényi adag már nagy segítség lehet.
  3. Krémek és testápolók - A zsíros kozmetikumok eltömíthetik a pórusokat, így jelentkezhetnek a bőrhibák, pattanások, emellett még zsíros, ragadós érzetet is kelthet. Az olívaolajos kozmetikumok kiválóan alkalmasak a bőrápolásra. Ha kellemes felfrissülésre vágyunk, használhatunk akár vizes vagy illatosított testpermetet is.
  4. Szőrtelenítés - Az ápoltsághoz természetesen hozzátartozik a szőrtelenítés, amely nemcsak esztétikai, hanem higiéniai szempontból is jó megoldás. Ám akár borotválkozás, akár epillálás vagy gyantázás után előfordulhat, hogy kipirosodik a bőrünk, ég és viszket, és nem ritkán begyulladhatnak a szőrtüszők. Ezért ne felejtsük el a szőrtelenítés utáni hidratálást, és használjunk nyugtató krémeket, balzsamokat. A szőrtelenített felületet érdemes aloe vera-géllel vagy körömvirágkrémmel bekennünk, amelyek csökkentik a gyulladást.
  5. Hagyjuk lélegezni a lábat! Hatásos lehet a lábfürdő, ami után mindig alaposan szárazra kell törölni a lábunkat, majd ez után jöhet a hintőpor vagy a lápspray használata. Fürdőhelyeken, strandokon könnyen összeszedhetünk láb- és körömgombát, amelytől aztán nehezen szabadulhatunk meg. A kellemetlen tüneteket a lábhigiénia betartásával előzhetjük meg. A tölgyfakéregből és zsályából készült lábfürdő hatásos ellenszere a lábizzadásnak.
  6. Előnyben a könnyű falatok! - A zsíros és kiadós falatok helyett könnyebb ételeket, főként zöldségeket és gyümölcsöket fogyasszunk. Emellett rendkívül fontos, hogy sokat igyunk. Szervezetünk egészséges működéséhez elengedhetetlenül fontosak, a vitaminok, amelyeket gazdagon tartalmazzák a gyümölcsök és a friss zöldségek. A hal- és az olívaolaj szabályozza a vérkeringést, a fokhagyma és a póréhagyma pedig remek vér- és értisztító. Víz helyett fogyaszthatunk zöld, fehér, vörös és egyéb gyógyteákat is, amelyek ráadásul az agyi teljesítőképességet is fokozzák.

A bejegyzés trackback címe:

https://aszerelemkezikonyve.blog.hu/api/trackback/id/tr8418262721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása