Hogy működik a szerelem?

Hogy működik a szerelem?

AZ ÉLET MÚLANDÓSÁGA

2024. január 17. - Csilla Csipszer

shutterstock_1261421026-1024x905.jpg

Mi, emberek nagyon a középpontnak tekintjük magunkat. Azt hisszük magunkról, hogy mi vagyunk az univerzum közepe, a világon a legszebbek, legjobbak, legokosabbak. 

A gondolkodásunkat az egyént istenítő kultúra határozza meg. Hajlamosak vagyunk roppant fontosnak, érdekesnek és vonzónak látni önmagunkat.

A városokban élőket, még a csillagos égbolt sem emlékezteti arra, hogy csak egy porszemek vagyunk a világban, ami hatalmas és örökkévaló. 

Teljesen mindegy, hogy mit gondolunk, teszünk, vagy esetleg ellenkezünk ellene, az idő rohan, mi pedig megint porszemek leszünk.

Meglepő dolog, de a múlandóság ünneplése békével tölt el!

Próbáld ki, hogy felhőket nézegetsz a fűben, és a formákat elfújja, átalakítja a szél. Vagy rajzolj krétával a járdára és figyeld, ahogy semmivé lesz az esőtől, vagy a járókelők lépteitől. 

Fogadd el, hogy semmi nem tart örökké.....

Élvezd a végtelen békét, amit ez a bizonyosság nyújt....

... várlak vissza...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszerelemkezikonyve.blog.hu/api/trackback/id/tr6718297783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása