Hogy működik a szerelem?

Hogy működik a szerelem?

Hogyan vezessünk ónos esőben?

2023. december 11. - Csilla Csipszer

59ac2f6ac10be08bf8e570db030bd67a.jpg

Az elmúlt napokban az ország több részén is korcsolyapályává változtak az utak, egyes megyékben pedig ónos esőre vonatkozó riasztást adtak ki. Ilyenkor a legjobb tanács, hogy ha nem nagyon szükséges, akkor inkább ne induljunk útnak autóval. De ha mégis útra kell kelnünk, akkor érdemes megfontolni az alábbi tanácsokat.

  1. Ajánlott jelentősen csökkenteni a sebességet, és a lehető legóvatosabban vezetni.
  2. Nem szabad felelőtlenül bízni a téligumiban, mert ónos esőben annak is minimális a tapadása. Szöges gumit pedig tilos hazánkban alkalmazni.
  3. Érdemes finoman kezelni a gázpedált, de főleg a fékpedált, mert a hirtelen fékezéstől könnyen megcsúszhat az autó. Részesítsük előnyben a motorféket.
  4. Jégen történő fékezéskor semmit sem számít, hogy az autónk esetleg négykerék-hajtású.
  5. Kerüljük a hirtelen kormánymozdulatokat, és vigyázzunk az éles kanyarokban.
  6. Amennyiben kanyarban megindul kifelé az autó hátsó része, gyors ellenkormányzással próbáljunk korrigálni.
  7. A követési távolságot ajánlott a megszokottnál nagyobbra venni, és ily módon felkészülni a jelentősen nagyobb fékútra.
  8. Bármennyire sietnénk, nem ajánlott megelőzni a csúszásmentesítést végző járműveket.
  9. Alacsony sebesség mellett, forgalomtól mentes útszakaszokon érdemes néhány próbafékezést végrehajtani, hogy tisztában legyünk a fékút hosszúságával.
  10. Ügyeljünk arra, hogy az ablakmosó tartályban mindig legyen elegendő fagyálló szélvédőmosó folyadék, és az ablakok mellett a tükrök is legyenek mindig tiszták.

https://hvg.hu/cegauto/20180117_10_hasznos_tipp_az_onos_esoben_torteno_vezeteshez

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszerelemkezikonyve.blog.hu/api/trackback/id/tr5518271341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gabrise 2023.12.12. 13:44:15

Szia, esetleg ha legközelebb másolod más tartalmát, megtennéd hogy hivatkozod a végén? Köszi! hvg.hu/cegauto/20180117_10_hasznos_tipp_az_onos_esoben_torteno_vezeteshez
süti beállítások módosítása