Hogy működik a szerelem?

Hogy működik a szerelem?

A férfi parfümök energetikája

2023. augusztus 18. - Csilla Csipszer

 

parfumok-scaled.jpg

A szaglás képessége önmagában különleges, mert az orrban található receptorokon keresztül olyan információk rögzíthetőek, amik másképp nem. Sokszor ezek az érzékelések a megérzések, intuitív sugallatok világához sorolhatóak. Vagyis nem egyszer egy illatkompozíció közvetlen és közvetett hatása megjósolhatatlan, ám egy biztos: a hatás semmiképpen sem marad el!  

 A feromonok, mégpedig a természetes feromonok hatnak ránk. Ez nem ezoterika, ez egyszerű biológia. Ez tulajdonképpen egy ősi ösztön, ami a párválasztáshoz kapcsolódik. A vonzó illat egyet jelent a biztonságos jövővel. Nyilván egyébként eredendően ez a természetes testszagra vonatkozik, ugyanakkor ezt azért célszerű tudni, ismerni, mert a parfümök sikere vagy bukása is azon múlik, hogy mennyire képesek beindítani a másik nemet, azaz a felszabaduló feromonok mennyire ellenállhatatlanok mondjuk a hölgyek szempontjából.

Minden illathoz, aromához érzéseket, hatásokat, benyomásokat társítunk. Sőt már az is köztudott, hogy az illatokhoz konkrét emlékképek is kapcsolódnak. Innentől válik izgalmassá ez a terület, s ettől a ponttól megkérdőjelezhetetlen, hogy az illatválasztás sokrétű és abszolút egyéni feladat, aminek számtalan komponense ismert, ám még valószínűbb, hogy ugyanennyi tényezője jelen pillanatban felfedezetlen.

Az energia szemmel nem látható, ugyanakkor érzékelhető. Csak éppen sokan hajlamosak azt gondolni magukról, hogy ők erre biztosan nem képesek, hogy ez csak a guruknak megy, pedig ez tévedés. Mindannyian energetikai lények vagyunk, ennek megfelelően az energia alapú nyelvünk sokkal ősibb, mint a beszélt anyanyelvünk. Az más kérdés, hogy sokáig nem feltétlenül vagyunk tudatosak erre a világra. Viszont ha egyszer kitágul a fókuszunk, onnantól egyre több dolgot veszünk észre.

És hogy mindez miért olyan lényeges a parfümválasztás szempontjából? Azért, mert ha minden energia, akkor nemcsak az orral érzékelhető aromák azok, amik mérvadóak, hanem a többletinformációk is, amik ellenben érzékszervi szinten megfogalmazhatatlanok. Ezért érdemes próbálgatni a parfümöket, és ezért nem az ésszerű, hanem a szív alapú döntés az, ami garantáltan befutó.

Nyilván ezt a kérdést onnan is meg lehet közelíteni, hogy melyek azok az aromák, amik erőteljesen hatnak nemcsak a szaglásra, hanem az egyéb érzékelésre. A tömjén és a rózsa például olyan illatok, amiknek a jelentősége evolúciós tekintetben is óriási. Mint ahogy a pézsmás illatok is hasonlóan férfias gyökereket hordoznak, ébresztenek fel a vágyak, érzékek birodalmában, ahol az ösztönök mellett az érzelmek is laknak.

A bejegyzés trackback címe:

https://aszerelemkezikonyve.blog.hu/api/trackback/id/tr2618194613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása