Hogy működik a szerelem?

Hogy működik a szerelem?

Kire mondható valójában az, hogy pszichopata?

2023. május 11. - Csilla Csipszer

enfado.jpg

Jó, ha tisztában vagy vele, hogy nagy vonalakban milyen tulajdonságok jellemzik az ilyen embert. Nemcsak azért, mert a pszichopata emberek viselkedése esetenként kiszámíthatatlan lehet, de azért is, mert ha felismered a viselkedésük okát, az nagyon sok mindenre magyarázatot adhat.

A pszichopata ember egyik legszembe tűnőbb tulajdonsága, hogy másokkal szemben feltűnően bájos, mosolygós és megnyerő. Imád szóba elegyedni, érdeklődést mutatni környezete felé. Ő azonban nem barátkozni akar vagy kötődni másokhoz, csupán hódítani, elnyerni mások szimpátiáját, és szórakozni.

Miután másnak mutatja magát, mint amilyen valójában, a pszichopata embert nehéz kiismerni. Igazi énjét homály fedi, mások számára pedig legszívesebben érzékenynek mutatkozik.

A magas fokú szerénytelenség is együtt jár a pszichopátiával. Nem csupán szívesen fogadja, de szinte issza a dicsérő szavakat akkor is, ha esetleg valójában nem érdemli meg. Ezzel egyidőben a pszichopata ember örömét leli benne, hogy azokat, akiket vetélytársnak érez, becsmérelje és leértékelje. Uralkodni akar, és ha az állapota szélsőséges, akkor képes akár erőszakhoz is folyamodni.

Az, hogy érzékenynek mutatkoznak, homlokegyenest szembe megy a valósággal. A szakértő szerint ugyanis, bár a pszichopata ember szemlátomást kedves és érdeklődő, valójában egyáltalán nem érzi át azt, amiről a másik ember beszél. Ez abban tud megmutatkozni, ha egyszerűen témát vált, miközben épp egy szomorú, megrázó történetet hallgat.

A pszichopata ember szembetűnő tulajdonsága, hogy sokszor ad hangot annak, hogy unatkozik. Állandó stimulációra van szüksége, imádja az izgalmakat, és akár a veszélyes helyzeteket is.

Mivel a csúcson akar lenni, tisztességtelen módszerekhez is folyamodik: hazudik, csal, manipulál, korrodálja az igazságot, és racionalizálja azt.

Az ilyen ember jelentős morális hiányosságokkal él, és képes a végletekig elmenni, hogy érdekeit, elképzeléseit érvényesíthesse, szórakozhasson, izgalomban részesülhessen. Sajnos sok esetben a pszichopaták áldozatait emiatt éri utol a végzet.

Ha felismerjük és tudjuk kezelni az ilyen embert, akkor szerencsénk van. Ha csak a gyanú legkisebb szikrája is felmerül, hogy ilyen emberrel van dolgunk, akkor a legjobb – a saját védelmünkben - távol maradni tőle.  

A bejegyzés trackback címe:

https://aszerelemkezikonyve.blog.hu/api/trackback/id/tr5018120746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása