Hogy működik a szerelem?

Hogy működik a szerelem?

Miért jó szeretőnek lenni?

2023. március 24. - Csilla Csipszer

Két fajta nő létezik a feleség és a szerető, akik a párkapcsolatokat mozgatják. A férfinak mindkettőre szüksége van, mindkettőtől mást vár el. Mindkettő fontos szerepet tölt be az életében.

A feleség, a menedék, a biztos pont, a család. Ő a tűzhely őrzője, a lelki társ, akivel az élete hátralévő részét le kívánja élni. Vele kapcsolja össze a sok közös élmény, nyaralás, a gyerekek, a házfelújítás. Vele osztozik a napi gondokon, rá áldozza a munkája gyümölcsét, vele örül a közös és egyéni sikereknek és vele együtt osztozik azokban a fájdalmakban, amivel az élet jár.

A jó feleség gondoskodik róla, nemcsak a háztartást vezeti, de támaszt nyújt, ha elbizonytalanodik valamiben. A jó feleség figyeli a fizikai és mentális állapotot és figyelmezteti, ha kezdi elengedni magát, ha gyorsabban épül le szellemileg és fizikailag, mint az a korából következne. A feleség nem akar osztozni rajta más nővel és érzelmileg nem is fog.  Az asszony az, aki engedi, hogy kényeztesse és gondoskodjon testi és lelki szükségleteiről, és aki ezért felnéz a férjére. A jó felség, ismerve a hazai statisztikákat, ott van vele élete utolsó óráiban is, majd pedig gondoskodik az Ön által itt hagyott utódairól.   

A szerető olyan, mint a hurrikán, gyorsan jön, mindent feldúl, majd gyorsan távozik. Ő az, aki felforgatja kényelmes életének állóvizét, aki újra szerelmes, vad  hímet csinál önből, aki mellett igazi ős férfinak érezheti magát.  

A szeretővel tapasztalja meg azt a vad szexualitást hétről-hétre, amit a felesével érzett a kapcsolatuk kezdetén, de valahol elveszett a pelenkázások és a túlórák között. A szerető mellett lehet újra fiatal és szertelen kamasz, a szerető mellett nem kell a felelősségteljes családfő szerepet játszani.

A szeretővel próbálhat ki olyan szex praktikákat, amivel otthon nem mer előhozakodni. A szerető mindig gátlástalanabb, mint a feleség. Ő, bár osztozik a feleséggel, egy másik embert ismer, mint a feleség.  

A  fentiekből következően a szerető az, akivel nem fog soha elkényelmesedett kapcsolatba kerülni, mert egyikőjük szakítani fog mielőtt ez bekövetkezne. A szerető, ha okos, nem törekszik a feleség státuszára, ha mégis, akkor jön a következő. A szerető az epizód, aki után boldogan térhet vissza az unalmas kispolgári élet kulisszái közé.

A szeretőnek könnyű dolga van. Semmi komoly, pusztán csak a „tömény” élvezetek jutnak neki. A tiszta, játszmák nélküli kapcsolat. Egy izgalmas, szenvedélyekkel teli, kötetlen kapcsolatban benne lenni igazán felemelő érzés, addig, amíg nem alakul ki kötődés a két fél között, vagy csak az egyik fél részéről.

A szerető egy epizód szerep az Élet nevű játékban. Aki ezt a szerepet játssza, tudnia kell, hogy ennek a sorozatnak nem mindig lesz happy and a vége. De egy kisebb novella is lehet szép, és boldog nem feltétlen  kell hozzá „nagyjátékfilm”.

A bejegyzés trackback címe:

https://aszerelemkezikonyve.blog.hu/api/trackback/id/tr9818078630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása