Hogy működik a szerelem?

Hogy működik a szerelem?

Az okos férfiak a buta nőket szeretik?

2023. február 23. - Csilla Csipszer

Az okos férfiak nagyobb eséllyel házasodnak meg, mint az alacsonyabb intelligenciájúak.

A diplomás férfiak többnyire olyan, "anyatípusú" nőt keresnek, akitől a rendezett családi hátteret várják el, amíg ők karrierjükben érvényesülnek.

A gyermekkori intelligenciahányados, befolyásolja a későbbi házastársi kapcsolat valószínűségét. Minél magasabb egy gyermek intelligenciája, annál valószínűbb, hogy biztos családi hátteret szeretne, szeretné, ha lenne biztos társa egy életen át.  

Ez azért fontos, mert az olyan gyermekkori behatások, amelyek a felnőtt egyén családi állapotára is kihatnak, hatással vannak a jövendőbeli egészségi állapotra és az elhalálozásra is. A „jól szeretett” gyermek, egészségesebb és boldogabb felnőtt lesz, és hosszabb életet fog megélni, mint aki nem kapott sok figyelmet és szeretetet. 

A fiúknál minden 16 pontos IQ-emelkedés 35 százalékkal növeli a felnőttkori házastársi kapcsolat esélyét. Az ilyen eredmények magyarázatot adhatnak az olyan meglepőnek tűnő tényekre is, hogy például Renée Zellwegert a férfiak csak addig üldözik szerelmükkel, míg a színésznő a csacska Bridget Jonest játssza - a valódi életben azonban csupa megfeneklett kapcsolatról olvashatunk vele kapcsolatban.

A férfiak sok esetben – ha nem az összesben,- a butuska, szőke, vagy barna, vagy vörös…stb nőt találják vonzónak, mert azt gondolják, hogy náluk okosabbnak tűnnek. Mi ez, ha nem önbizalomhiány. Vannak olyan férfiak, akik szórakoztatónak találják a náluk alacsonyabb intelligenciával rendelkező hölgyet.

Christiane Northam kapcsolati tanácsadó szakember szerint "az IQ alapján ítélni talán kicsit ijesztően hangzik, de igazság szerint a férfiak nem akarnak maguknál okosabb nővel kezdeni. Erősíti a kapcsolaton belüli pozíciójukat, ha partnerük nem zavar sok vizet. Manapság egyre több nő kérdőjelezi meg a házasság intézményét. A múltban azonban a diplomás férfiak voltak az álomférjek, az alacsony intelligenciahányadosú nők számára pedig nem volt más lehetőség a társadalmi megbecsülés és hatalom elérésére, csak ha férjhez mentek."

A nagyon intelligens férfiak többnyire olyan hivatást választanak maguknak, ami sok idejüket és energiájukat köti le. Ebből is látszik, hogy ki akarják az agyuk kapacitását használni maximálisan. Ezért aztán amolyan ódivatú feleségre vágynak, aki rendben tartja az otthont, és gondoskodik róluk, ahogy az anyjuk tette annak idején. Az okos lányok viszont jól megjegyezték a régi mondást: »a férfi előbb a karjába zár, aztán a konyhába«.

A férfiak sokkal szívesebben randizik egy vonzó, de kevésbé intelligens nővel, mint egy okos, de csúnya hölggyel. Szerintük az ész nem számít, ha a kiszemelt nő jól néz ki, mivel fontos, hogy a haverokat is elbűvölje. Jó legyen ránézni az ágyban, kívánatos, és szép legyen, megnézzék más férfiak is az utcán, büszke lehessen rá…

A férfiak és az anyukájuk kapcsolatáról lesz szó legközelebb...

A bejegyzés trackback címe:

https://aszerelemkezikonyve.blog.hu/api/trackback/id/tr9818055878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása