Hogy működik a szerelem?

Hogy működik a szerelem?

Ez történik veled a hidegben, ha nem hordasz sapkát

2023. december 05. - Csilla Csipszer

teli-seta.jpg

Örök dilemma, a szépség kontra sapkaviselés. A sapkák ugyan lenyomják a hajat, de jó, ha tudod, hogy mivel járhat, ha mellőzöd a nagy hidegben.

Télen rengeteg hajproblémával szembesülhetsz, még akkor is, ha egyébként nincs semmi baj a hajaddal.

Korpásodás, viszkető fejbőr

Hidegben a fejbőr megfázhat, extra módon kiszáradhat. Ezt megelőzheted sapkaviseléssel, ugyanakkor a sapka is okozhat viszketést, és zsírosítja a hajat. Ezért a legjobb megoldás az, ha 2-3 naponta megmosod a hajad a BABÉ Zsíros, Korpás Hajra való samponjával. Nem érdemes gyakrabban mosni, mert akkor a fejbőr zsírtermelése fokozódik. Hajmosáskor alaposan masszírozd át a fejbőrödet, mert ezzel serkented a vérkeringést és fellazítod az elhalt hámsejteket. Ügyelj arra, hogy mindig tökéletesen szárazra szárítsd a meg mind a hajadat, mind a fejbőrödet!

Hajhullás

A hajszállak tömeges hullásának több oka is lehet a vitaminhiánytól a vizes hajig, de az biztos, hogy a  mínuszos hőmérséklet is hozzájárul. Azon túl, hogy sapkát hordasz, javasoljuk, használd a Long 4 Lashes Hajhullás elleni erősítő sampont, amely segít erősíteni a gyenge és töredezett hajat, és megvédeni azt a hajhullástól.

Töredező hajszálak

Az alacsony hőmérséklet hatására a fejbőrben található hajszálerek összehúzódnak, így a hajhagymák kevesebb oxigénhez és tápanyaghoz jutnak. Ez hosszú távon nemcsak hajhulláshoz, hanem a hajszálak elvékonyodásához is vezethet. Emellett a fűtött helyiségek száraz levegője sem kedvez a hajszállak állapotának. Ha olyan sampont keresel, amely elősegíti a hajszálak egészséges rugalmasságának és fényének helyreállítását, növelheti a haj volumenét, akkor a Babé Extra Gyengéd Sampon a jó megoldás. 

Sajnos a tél beköszöntével ezek a problémák évről évre ismétlődnek és ha nem foglalkozol a hajaddal eleget, akkor hatványozottan fognak jelentkezni. A legnagyobb gond az, hogy a hajhagymák ilyenkor lassan kikopnak, ráadásul a megmaradt hajhagymák gyengébb, rosszabb minőségű hajszálakat termelnek. Épp ezért érdemes megelőzni a bajt és sapkát viselni, amikor hűvösre fordul az idő.

Rászánnád magad a sapkaviselésre, de utálod a sapka által szétzilált, lelapult frizurát? Mutatunk pár trükköt az ideális sapka megtalálásához:

 

Figyelj a sapka anyagára és méretére!

A szakemberek szerint a kasmír, a pamut és a gyapjú egészséges a fejbőrnek és nem is nyomja le a hajat. Inkább válassz bő sapkát, mint szűket! Jobban fogsz benne mutatni és kevésbé nyomja le a hajad.

Sose vedd fel vizes hajra!

Hajmosás vagy uszoda, szauna után vonzó lehet a gondolat, hogy félig nedves hajadra feldobj egy sapkát és már rohanj is tovább a dolgodra. Ne tedd! Ha a sapka alatt szárad meg a hajad, garantáltan lelapul, ráadásul a megfázás veszélyének is kiteszed magad.

A lapos haj megmentője a szárazsampon

Dobj be egy szárazsampont a táskádba és miután lekerül a sapka, néhány fújással és fésüléssel újra életet varázsolhatsz frizurádba.

Vedd le, amikor megteheted

Ha hosszabb ideig viselsz sapkát, akkor érdemes levenni a fejedről a hüttében, a buszon, kocsiban – mindenhol, ahol elég meleg van. Ezzel pihenteted a hajad, ami ilyenkor nyomás nélkül felveheti eredeti formáját.

Érdemes időt szánni arra, hogy megtaláld a számodra tökéletes sapkát (ez csaknem olyan nehéz, mint megtalálni az ideális melltartót). Olyat keress, ami nem csak jól áll, de az anyaga is kellemes és jól is érzed magad benne!

A bejegyzés trackback címe:

https://aszerelemkezikonyve.blog.hu/api/trackback/id/tr6318268247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása