Hogy működik a szerelem?

Hogy működik a szerelem?

Sütőtök a szépségápolásban – arcmaszk és hajpakolások sütőtökből

2023. október 23. - Csilla Csipszer

 

kanadai_sutotok.jpg

A sütőtökre nem éppen úgy gondolunk mint arcmaszkalap, azonban nagy hasznát vehetjük a szépségápolásban. Ha túl nagy sütőtököt vettünk, amelyet képtelenek vagyunk elfogyasztani, akkor készítsünk belőle arc- vagy hajmaszkot, hogy kiélvezzük az előnyeit és pozitív hatásait. Mutatunk is néhány remek receptet, amely nagyszerűen használható a szépségápolásban.

Hajmaszk száraz hajra hozzávalói:

1 csésze pépesített sütőtök,
1 evőkanál natúr joghurt,
1 evőkanál jojobaolaj,
1 evőkanál méz.

Elkészítése:

Turmixolja le a sütőtököt, a mézet, a jojobaolajat és a joghurtot. Mosson hajat, majd a nedves hajába dolgozza bele ezt a csodálatos maszkot. Hagyja a haján 15 percig, majd mosson alaposan hajat.

Foltkezelő arcpakolás hozzávalói:

2 evőkanál sütőtökpüré,
1 teáskanál méz,
1 teáskanál frissen facsart citromlé,
néhány csepp E-vitamin-olaj.

 

Elkészítése:

Keverje össze alaposan az összetevőket, majd vigye fel maszkszerűen a megtisztított arcbőrére. Hagyja az arcán 30 percig, majd alaposan mossa le. Ennek az arcmaszknak a rendszeres használata az arcon megjelenő barna, úgynevezett öregségi foltok eltüntetésében nagyon hatékony.

Arcpakolás száraz arcbőrre hozzávalói:

1 evőkanál sütőtökpüré,
1 teáskanál kókusztej,
fél teáskanál méz.

Elkészítése:

Keverje össze az összetevőket, majd az alaposan megtisztított arcbőrére vigye fel a maszkot. Hagyja az arcán legalább tíz percig, majd alaposan mossa le.

Miért olyan hasznos a sütőtök a szépségápolásban? A sütőtök tele van értékes antioxidánsokkal, mint amilyen a C-vitamin és a béta-karotin. Ez a kettős elősegíti a bőrben a kollagéntermelést, amitől a bőr sokkal feszesebb és rugalmasabb lesz.

Akne esetén is használhatjuk, mivel többféle B-vitamin is megtalálható benne. A folát például fokozza a vérkeringést és segíti a sejtek megújulását. A benne található antioxidánsok pedig a pattanások kezelését is megtámogatják.

A sütőtök olyan ásványi anyagokban bővelkedik, mint a kálium és a cink. A kálium az új hajszálak növekedését segíti, míg a cink a haj egészségét biztosítja.

A bejegyzés trackback címe:

https://aszerelemkezikonyve.blog.hu/api/trackback/id/tr3418238337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása