Hogy működik a szerelem?

Hogy működik a szerelem?

Hogyan lassítsunk?

2023. október 12. - Csilla Csipszer

 

elet-halal_hartwig_hkd_hollo.jpg

Az élet rövid, és az idő repül – különösen napjaink rohanó világában. A következő gyakorlatok célja, hogy segítsenek egy kicsit visszavenni. Élvezni kell az életet, és csak az igazán fontos dolgokra összpontosítani: íme 10 tipp a lassításhoz!

 

  1. SZÁNJ IDŐT ARRA, HOGY RANGSOROLD NAPI TEENDŐID FONTOSSÁGÁT! Ha nem akarsz minden feladatot egyszerre elvégezni, és csak az igazán fontos dolgokra koncentrálsz, elkerülheted a stresszt. Ez nemcsak szuper tipp a lassításhoz, de a produktivitáshoz is.
  2. INTERNETEZZ FELEANNYIT! A modern technológia mára életünk szerves és elengedhetetlen részévé vált. A közösségi oldalak, az e-mailek és a netes böngészés információáradata azonban csökkenti a koncentrációkészséget. Internetezz csupán feleannyit, mint eddig, és a fennmaradó időben hódolj a hobbidnak, mozogj és meditálj!
  3. GYÖNYÖRKÖDJ A TERMÉSZETBEN! Állj meg néha 5-10 percre, menj ki a szabadba és szívj egy kis friss levegőt! Szakadj el a város zajától, és gyönyörködj egy kicsit a meseszép természet szépségében!
  4. EGYÉL LASSABBAN! Manapság rengetegen esznek kapkodva. Akik ezt teszik, nem is tudják igazán kiélvezni az ételek ízét, zamatát. Ez az egyik legélvezetesebb tipp a lassításhoz: rágj tudatosan lassabban, add át magad a varázslatnak, melyet az étel íze, állaga, illata ad!
  5. TALÁLKOZZ A CSALÁDDAL, BARÁTOKKAL! Mindannyian vágyunk arra, hogy minőségi időt töltsünk el szeretteinkkel, de vajon milyen gyakran vesszük a fáradtságot, igazán odafigyeljünk rájuk? Tedd el a telefonod jó messzire, és keress valami nyugodt, csöndes, meghitt helyet! Merülj el a mélyebb beszélgetések világában!
  6. SZÜKSÉGED VAN ÉN-IDŐRE. Mikor töltöttél utoljára értékes időt magaddal? Legyen egy szabad estéd; olvass könyvet, nézz egy jó filmet, jógázz, meditálj vagy próbálj ki egy új receptet!
  7. SZAKÍTS IDŐT MAGADNAK, MAGADRA! Sokan szeretjük előre megtervezni a napunkat, és betartani a szoros ütemtervet. Ha legközelebb tervezgetsz, szánj néhány percet magadra is! Ezzel elkerülöd az egész napos rohanást!
  8. A KERÜLŐÚT-SZABÁLY: ha legközelebb autóba ülsz, menj kerülőúton, tájakon át! A filmbe illő mezők, hegyek, a városra nyíló panoráma igen megnyugtató látvány.
  9. HUNYD LE A SZEMED NÉHÁNY PILLANATRA, MIKOR GÉP ELÉ ÜLSZ! Néhány másodpercnyi meditáció is meghatározhatja a napod további részét. Ürítsd ki az elméd és vegyél néhány mély levegőt, mielőtt hozzálátsz a feladatodhoz.
  10. SOHA NE FELEDD SZÁNDÉKAID, CÉLJAID! Minden reggel, ahogy felébredsz, szánj néhány percet arra, hogy végig gondolod, mik a céljaid, mi felé törekedsz. Gondold végig, mi mindent tettél már meg ezért, és határozd el a következő lépést. Csupán öt perc az életedből, mielőtt kikelnél az ágyból, mégis rendkívül hasznos.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszerelemkezikonyve.blog.hu/api/trackback/id/tr6818231877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása