Hogy működik a szerelem?

Hogy működik a szerelem?

Miért kell megmasszírozni a lábakat lefekvés előtt?

2023. augusztus 31. - Csilla Csipszer

893889.jpg

A talpmasszázs és a reflexológia nemcsak rendkívül kellemesek, de az egészségünkre is pozitív hatással lehetnek. Néhány egyszerű mozdulatot otthon is elsajátíthatunk - ez pedig segíthet a pihenésben egy hosszú nap után.Több kutatás is bizonyította, hogy a láb- és talpmasszázsnak milyen kedvező hatásai vannak az egészségünkre. Lássuk, hogyan javíthatjuk az egészségünket a rendszeres lábmasszázzsal!

Egy-egy 10-15 perces lábmasszázzsal jelentős mértékben javíthatjuk a vérkeringésünket, mely nagyon fontos lehet például azoknak, akik egész nap talpon vannak, esetleg kényelmetlen cipőkben kénytelenek tölteni a napot. A masszírozás hatására élénkülő vérkeringés segítségével csökkenthetjük a veseproblémák, a magas vérnyomás vagy éppen a visszerek kialakulásának rizikóját.

Reflexológia otthon: mely pontokat nyomjuk? A talp- és lábmasszázs rendkívül relaxáló hatású, és ezt kihasználhatjuk egy-egy nehéz, stresszes nap után. A lábmasszázs hatására ugyanis sokkal jobb, pihentetőbb lesz az alvásunk. Különösen azoknak érdemes ezt kipróbálni, akik nehezen tudnak lazítani, vagy állandóan a napközbeni problémáikon aggodalmaskodnak. A stresszcsökkentés mellett a lábmasszázs javíthatja a hangulatunkat, és csökkentheti a vérnyomást is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszerelemkezikonyve.blog.hu/api/trackback/id/tr8318197927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása