Hogy működik a szerelem?

Hogy működik a szerelem?

Legjobb tippek betörés ellen

2023. augusztus 29. - Csilla Csipszer

gettyimages-1314478661-1110x558.jpg

Tombol a nyár, a legtöbben most vannak távol az otthonuktól. Hogyan óvhatjuk meg otthonunkat és értékeinket az illetéktelen behatolóktól?

Ha nem is lehet minden betörést kivédeni, legalább ne könnyítsük meg a betörő dolgát.

A nyári időszak több szempontból is csalogató lehet a betörők számára. Egyrészről azért, mert többen elutaznak ezekben a hetekben, így otthonuk prédává válik, másrészről a nyári szellőztetések alkalmával a besurranó tolvajok nyitott ajtókat találnak a bűn elkövetéséhez. Egy statisztika szerint a szépen rendben tartott, gazdag lakókról árulkodó házak a közkedvelt célpontok, ezt követik a sorházak, majd a társasházi lakások.

Mit tehetünk, hogy megnehezítsük a betörők dolgát, és védjük az értékeinket?

  1. Zárjuk a kertkaput, zárjuk az ablakokat!
    Nem csak éjszaka kellene zárni a bejárati ajtókat, hanem nappal is. Ha lehet, láncozzuk be az ablakot, ha szellőztetünk. Ne könnyítsük meg a betörő munkáját azzal, hogy őrizetlenül tárva maradnak a nyílászárók.
  2. Szereltessünk fel mozgásérzékelős lámpát és/vagy kültéri kamerát. Ez már jelzés lehet a betörő számára, hogy itt könnyen lebukhat.
  3. Ha elutazik a család, akkor bízzunk meg valakit azzal, hogy tartsa fenn az otthonlét látszatát. Szedje ki a leveleinket, a szórólapokat a postaládánkból, sötétítsen be, majd húzza fel a redőnyöket. Lehet időkapcsolóval működtetni a lakás világítóegységeit, hogy ne fogjanak gyanút a betörők a távollétünkről.
  4. Ügyeljünk a közösségi média posztjainkra! Nem érdemes kiposztolni, hogy épp indul a család két hétre nyaralni. Ha valaki önmagáról akar kitenni képet, akkor ne jelölje be a fotón az összes hozzátartozóját, így nem teszi egyértelművé a betörő számára, hogy maradt-e a lakásban még valaki.
  5. Legyen átlátható, rendezett a bejárat környéke, és az udvar is. Ügyeljünk arra, hogy ne bújhasson el senki sem a bokorban, vagy a földig lógó faágak mögé arra várva, hogy mikor csendesül el este a család, annak reményében, hogy az éj leple alatt kirámolhassák az udvaron található kerékpárokat, kerti eszközöket.

Az ugató házőrző, a mozgásérzékelős lámpa, a riasztó, az ajtó és ablak nyílásakor hangjelzést adó eszközök mind visszatartó erő lehet a betörő számára.

A bejegyzés trackback címe:

https://aszerelemkezikonyve.blog.hu/api/trackback/id/tr6218194649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása