Hogy működik a szerelem?

Hogy működik a szerelem?

Ki számít jó kollégának?

2023. április 27. - Csilla Csipszer

 business-handshake.jpg

Olyan emberekkel szeretünk együtt dolgozni, akik szívesen segítenek, ha szükségünk van rá, illetve mindent megtesznek azért, hogy a lehető legjobb eredményt érje el a csapat.

Egy igazi csapattárs nemcsak magára gondol, hanem a kollégái érdekeit is mindig szem előtt tartja. Segíti a többiek munkáját, biztos hátteret jelent mindenki számára. Ez a hozzáállás természetesen nem jelenik meg a statisztikában, hiszen nem egy mérhető adat, mégis olyan ereje van, ami növeli a közösség teljesítményét.

Az arrogáns kollégák azt hiszik, hogy mindent tudnak, az alázatos emberek viszont mindig mindenből tanulnak: ha kell, kérdeznek vagy segítséget kérnek. Bármilyen munkát rájuk lehet bízni, mert semmit sem tekintenek alantas feladatnak. Emellett mindig megosztják a többiekkel az információkat, ugyanis ösztönösen tudják, hogy egyedül nem nyerhetnek.

Az optimista emberek mindig több dolgot próbálnak ki, mint a pesszimisták. Ők azok, akik pozitív gondolkodásuknak köszönhetően vállalják a kockázatot, és arra összpontosítanak, amit éppen csinálnak. Általában rendkívül tettrekészek, s emiatt nem tudnak várni, azonnal cselekedniük kell, lelkesedésük pedig átragad tár­saikra is. Minden feladatot kihívásként élnek meg, úgy érzik, ​rájuk vár a nagy felfedezés.

Egy dinamikusan fejlődő cégnél a dolgok folyamatosan változnak, amihez alkalmazkodni kell. Egy jó kolléga lelkesen reagál az új körülményekre, és izgatottan várja a kihívásokat. Emellett képes arra, hogy azonnal ráhangolódjon az aktuális feladatokra.

Azok a kollégák, akik megosztják a többiekkel a tudásukat, a legjobb csapatépítő tanárok. Egy tanító szívesen ad olyan tanácsokat, amelyekkel a töb­biek azonnal megoldhatják a feladataikat, így sokkal gyorsabban végezhetnek a munkájukkal. A végeredménnyel pedig mindenki maximálisan elégedett lehet.

Olyan munkahelyen, ahol szoros együttműködésre van szükség, elkerülhetetlenek a konfliktusok. Ahhoz, hogy gördülékenyen folytatódjon a munka, ezeket a kellemetlen helyzeteket gyorsan és hatékonyan kell kezelni. Ilyenkor a kompromisszum a legjobb választás: közösen kell kitalálni egy olyan megoldást, ami mindenkinek megfelel. Ezáltal úgy születik meg a végeredmény, hogy nem lesz győztes és vesztes fél.

Egy biztos: a jó kollega megfizethetetlen.

A bejegyzés trackback címe:

https://aszerelemkezikonyve.blog.hu/api/trackback/id/tr1118111284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása