Hogy működik a szerelem?

Hogy működik a szerelem?

Hogyan legyen a férfi "igazi pasi" a nő mellett

2023. március 03. - Csilla Csipszer

A boldog párkapcsolatok egyik alapja a tűpontos kommunikáció. Egyrészt a megfelelő hangnem elősegíti a harmóniát az érintettek között, másrészt a párok akkor kommunikálnak egymással egy bizonyos módon, ha boldogok a kapcsolatukban. A tudósok szerint a nem megfelelő kommunikációra akár rá is mehet egy boldog szerelem is.

A többségünk ráadásul egy komoly kapcsolatot csak úgy tud elképzelni, ha a partnere érett és önbizalommal teli. Megbékélt az érzéseivel, tisztában van az életével és határaival, és félre tudja tenni a gyermekded játékait is.  Egy ilyen ember oldalán lehet és érdemes csak tervezni a szakemberek szerint, és ha mindezek a dolgok megvannak, akkor egy kapcsolat tényleg akár a sírig is tarthat majd.

Van néhány dolog, amivel segíthetjük a szerelmünkkel elhitetni, hogy valóban értékes, önbizalommal teli ember. Íme:

  1. Éreztessük vele, hogy fontos nekünk: ne csak mondjuk, hanem a tetteinkkel is mutassuk meg, kérjük ki a véleményét, ha elmegyünk mellette, érintsük meg, simogassuk meg, kócoljuk össze a haját, beszélgessünk vele.
  2. Szeressük úgy, ahogy van. Nem rakja a helyére a szennyest, nem hajtja össze a ruháit, és mi tökéletesek vagyunk? Mindig van meleg étel, tiszta ruha, tiszta ház, tiszta gyerek, és még dolgozunk is mellette? Szuper!
  3. Tudassuk vele, hogy néha ő a világ közepe.
  4. Kapjon meglepit az ágyban! Egy-egy csipke csoda, egy új ötlettől biztos, hogy az önbizalma is megerősödik, és nekünk is jót tesz! Csak hagyjuk szabadon szárnyalni a fantáziánkat!
  5. Néha dicsérjük meg, hogy milyen helyes, milyen jól néz ki, milyen őrülten jól neki az a pulcsi…. stb. Dicsérhetjük a mosolyát, az eszét (azt szeretik), a formás hátsóját, a kitartását, a becsületességét…stb.

Ha valóban szeretjük egymást, akkor fel tudjuk emelni az önbizalmát a másiknak és az nekünk is jót tesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://aszerelemkezikonyve.blog.hu/api/trackback/id/tr1118059484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása