Hogy működik a szerelem?

Hogy működik a szerelem?

Idősebb nő – fiatalabb férfi, mitől működik?

2023. március 14. - Csilla Csipszer

png_20230316_101023_0000.pngAz idősebb nők magabiztossága vonzó egy fiatal férfi számára, kihívásnak élik meg, hogy egy érett nő figyelmét sikerült felkelteniük, illetve hogy feldobja őket, hogy idősebb partnereik gondolatai – eltérően a kortársaikétól – nem a családtervezés és az esküvő körül forognak.

A várható élettartam gyors ütemű növekedése, illetve az, hogy a fiatalok egy része a korábbinál később kezdi önálló felnőtt életét, továbbá hogy a nőknek is egyre több karrierlehetőségük van, egyre tovább tudnak egészségesek és aktívak maradni, és egy válás után sem kell lehúzniuk a rolót, azt eredményezte, hogy bizonyos esetekben jelentősen eltér az, ahol egy adott életkorban a nők és a férfiak életükben tartanak.

Ahhoz, hogy jól érezzék magunkat a párkapcsolatban, nőként és férfiként is szükségünk van vonzalomra, érzelmi kötődésre, kölcsönös tiszteletre és elfogadásra, biztonságra, elegendő személyes térre és közös szórakozásra – még ha utóbbit egyesek vadvízi evezésként, mások világot megváltó beszélgetésként képzelik is el.

Nem kizárt az sem, hogy az idősebb nő–fiatalabb férfi felállásban egymást erősítik a különböző pozitív folyamatok. A nőknek is csupa öröm lehet az ilyen kapcsolat, elégedettségük pedig azt eredményezi, hogy ők maguk is több energiát tesznek annak megóvásába. A fiatalabb férfival élők a legelégedettebbek, és ők azok, akik emiatt erősebb elköteleződést éreznek partnerük felé, nagyobb energiát mozgósítanak a kapcsolat működtetése érdekében.

Az idősebb nő–fiatalabb férfi kapcsolatok tágabb perspektívája csak egy a kölcsönös örömet adó kapcsolati formák közül, aminek élvezetéhez nem kell furcsának lenni: elég, ha eltérő életkorban vannak hasonló életszakaszban a partnerek. Ezzel együtt van néhány olyan, a párkapcsolatban kifejezetten előnyös tulajdonság, ami (nemtől függetlenül) inkább az idősebb korosztály sajátja, ezért tovább fokozhatja az érett nők vonzerejét is fiatalabb partnereik szemében. 

Az idősebb, nagyobb élettapasztalattal rendelkező emberek többnyire tudják, mit várnak az élettől, milyen reális célokért érdemes küzdeniük, és jellemzően egy párkapcsolat kapcsán is világosabban látják, pontosan milyen tulajdonságokat keresnek. Ez átláthatóvá teszi a párkapcsolatok működést is.

Hajlamosak lehetünk azt hinni, hogy a szex fiatalon jó igazán, vagy hogy a jó szex alapfeltétele a fiatal és ruganyos test. A valóság nem is állhatna messzebb ettől. A fiatal kor hamvassága valóban csábító, ugyanakkor életkorunk előrehaladtával párhuzamosan nő szexuális tapasztalatunk, ráadásul ahogy túljutunk a szexszel kapcsolatos, eleinte érzett szégyenérzeten, egyre magabiztosabbak és nyitottabbak is lehetünk. Egy a saját szexualitását még formáló fiatal férfi számára kifejezetten inspiráló lehet idősebb partnernője többlettapasztalata és szexuális nyitottsága. 

Az oly sokszor említett élettapasztalat nem csak a tartalmas beszélgetésekhez, vagy ahhoz szükséges, hogy az ember felnőttként kezelje a párkapcsolatát.

Egy idősebb partner élettapasztalata alapján segítheti a fiatalabb másikat saját életvezetésében is.
Bár mindkét nem játssza, sem a nők, sem a férfiak nem szeretik a játszmákat. Életkorunk előrehaladtával szerencsére egyre kevésbé érezzük szükségét annak, hogy partnerünket különböző trükkökkel próbáljuk meg magunk mellett tartani, vagy hogy ne játsszunk teljesen nyílt lapokkal. A fiatalabb férfiak egy része számára az idősebb partnerek viselkedésében ez az egyik legvonzóbb. 

Az idősebb korban jellemző magabiztosság azzal is jár, hogy a nők több érzelmi támogatást tudnak adni a férfiaknak.

Mindannyian olyan párkapcsolatra vágyunk, ahol tisztelnek bennünket, és ahol mi magunk is tisztelni tudjuk a párunkat. Az idősebb nőkkel járó férfiak sokszor beszámolnak arról, hogy milyen nagyszerű érzés tisztelni idősebb – esetleg sikeres karriert építő – párjukat.

Az idősebb nő és fiatal férfi alkotta páros a való életben egyáltalán nem kuriózum – ideje lenne a közbeszédben is napirendre térni felette, ha pedig úgy adódik, akár élvezni is. 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszerelemkezikonyve.blog.hu/api/trackback/id/tr1518066212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása