Hogy működik a szerelem?

Hogy működik a szerelem?

Nem csak a nő érzi úgy, hogy csalódik a párjában

2023. február 08. - Csilla Csipszer

Vannak olyan dolgok az életben, vagy inkább csak mozdulatok, tettek, érzések, amik előre viszik a szerelmet, vagy kissé hátráltatják. Ahogy van, a szerelem első látásra ( következő bejegyzés) érzésnél, a „BAMM”, úgy létezik egy olyan kattanás is, amikor megváltozik minden.  Amikor azt mondjuk, hyog nem ezt vártam, nem ezt hittem. De vajon lehet valakire 100%-osan elmondani, hogy ilyen, vagy olyan és pont ezért szeretem? Lehet azt mondani, hogy ha megváltozik, akkor már nem kell?

Egyáltalán mi az a  pont, amikor azt mondjuk, hogy nincs tovább?

 Kezdetben elgondolkozunk, azon ami történt. Aztán nagyon könnyen kimondjuk, hogy „Csalódtam benned”. De tényleg ez történt, vagy csak nem ezt gondoltuk a másikról? Ha csalódunk, akkor miért élünk vele tovább? Ha nem akkora „hiba”, akkor miért tulajdonítunk neki ilyen nagy jelentőséget. Tényleg, miért kattogunk rajta? Elég már!

Első gondolata a nőnek, hogy ő rontotta el. De van az éremnek egy másik oldala is.

Mit gondol ilyenkor a férfi? Neki is feltűnik, ha valami nem jó. Nem érzi tovább, hogy az övé lenne a nő. Fél az elvesztésétől, ezért hajlamos „bolondnak lenni”. Nem úgy viselkedik, nem természetes neki, hogy átölelje a nőt, vagy nem úgy öleli át. Csendesebb lesz, mert jár az agya, hogy mit rontott el? Nézi, hosszasan a nőt, mert nem tudja, hogyan tegyen a kedvére. Valaki előbb, valaki később, de rákérdez. És itt lenne a csavar a dologban. Megkérdezi, hogy „Mi van? Baj van?” És a válasz: „Semmi.” Na, ezen a ponton nem szabad feladni. Tovább kell kérdezni, és okosan kell kérdezni. Nem számon kérőn, nem követelőzve, és ha esetleg nem kap választ, akkor türelmesnek kell lenni, míg válaszol a másik. Ha nem jön válasz, akkor megint kérdezni kell. Nagyon fontos, hogy az egymás közti kommunikáció meglegyen, vagy újra induljon. Nem szabad egytelen tüskét, egyetlen gyanús gondolatot sem kérdés nélkül hagyni, mert abból óriási gond lesz.

Egy gondolat:

„Mi van, ha az egészről nem a nők tehetnek? Ha egy bizonyos kor és bizonyos számú kapcsolat után még mindig egy helyben toporgunk, míg az exünk már hegyen-völgyön túl jár? Lehet, hogy a probléma forrása nem ő, sőt nem az azelőtti és nem is az azelőtti párunk, hanem bármilyen fájdalmas is kimondani, a hiba önmagunkban keresendő?”

Itt jön vissza, a „mit rontottam el? – érzés. Azt gondolom semmit. Ha a másiknak valami nem jó, nem érzi magát arra képesnek, hogy megbeszélje a felmerülő gondolatait, nem mer vagy nem akar  a másik felé nyitni, akkor semmi értelme az egésznek. A legkönnyebb persze nem szólni, csak magunkban dünnyögni, mert elkerüljük a konfliktust. De megéri? A haragunk csak bennünket emészt fel. A másikat nem, mert ő nem is tud róla. Vagy ügyesebben „nem vesz róla tudomást”.

Amikor egy férfi csalódik egy nőben, összetett érzelmi „támadás” éri.

Kezdetben nem értik, mit is éreznek valójában!

Ez az egyik oka annak, hogy a férfiak elrejtik az érzéseiket: egyszerűen nem tudják, hogyan kell megélni azokat. Amikor egy kisfiúnak azt mondják, hogy „ne sírj”, akkor beleivódik a sejtjeibe, hogy nem szabad kifejeznem az érzéseimet, tehát elfolytom őket, vagyis nem törődöm velük, ezért  nem is akarom megérteni, hogy mi ez.

Különösen akkor, ha olyan összetett érzésről van szó, mint a csalódás. Amikor egy embert olyan érzelmek árasztják el, amelyeket ő maga sem ért, egyszerűen magába zárkózik, elrejtve mindazt, ami benne történik. Ilyen esetben nem szabad kényszeríteni a nyitásra. Több időt kell adni neki, hogy elfogadja ezeket az érzéseket, és megértse őket.

Idő kell a férfinak, hogy feldolgozza az információt, felismerje a helyzetet, és kidolgozza a „stratégiát”.

Ahogy van kiábrándulás elsőre, úgy van szerelem is, első látásra.

Ezzel jövök, legközelebb.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszerelemkezikonyve.blog.hu/api/trackback/id/tr3718044356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása