Hogy működik a szerelem?

Hogy működik a szerelem?

A TE PILLANATOD

2023. december 25. - Csilla Csipszer

pillanat.jpeg

Mindannyian tudjuk, hogy mit szabad, és mit nem szabad. Nem szabad a folyóson rohangászni este fogat kell mosni, illendően kell viselkedni... stb.

Ezeket megtanultuk már gyerekkorunkban! 

De van-e olyan pillanat az életben, amikor azt teszed, amit csak akarsz? Ami csak a tiéd? 

Gondolj bele! Mennyi olyan dolog van az életben, amikor nincs lehetőséged úgy viselkedni, ahogyan azt szeretnéd. Nem veheted fel azt az a ruhát, amit szeretnél. Nem eheted azt, amit szeretnél. Valamilyen szinten kompromisszumokat kell kötnünk az élet minden területén. 

Lehet szívesen mennél a kedvenc ruhádban dolgozni, de az irodai etikett nem engedi meg. Vagy ennél halat fokhagymával, de másnap tárgyalásra kell menned, esetleg este megnéznél egy filmet, de korán le kell feküdnöd aludni. Ezek mind-mind olyan kompromisszumok, amiket betartunk, azért, hogy a társadalom ne nézzen ki bennünket. Beleolvadunk az egyenruhás/egységes világba, ahol nem szívesen látják az egyedit. Ha pedig megpróbálunk önmagunk lenni, akkor keményen megszólnak bennünket, ahelyett, hogy a jót látnák benne. 

Ezért fontosak a pillanatok, amik megtöltik az életünket. Ami csak a miénk. 

Ez lehet egy szép ruha, amiben lemegyünk a boltba, egy jó könyv, ami mellé iszunk egy finom teát, vagy akár egy kis nézelődés egy bolt kirakatában. A lényeg, hogy akkor nagyon jól érezzük magunkat, senki és semmi ne legyen a világunkban. Se elvárás, se előírás, se kompromisszum....

A bejegyzés trackback címe:

https://aszerelemkezikonyve.blog.hu/api/trackback/id/tr3918283969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása