Hogy működik a szerelem?

Hogy működik a szerelem?

A legnagyobb ellenséged Te vagy – így eddz okosan

2023. szeptember 21. - Csilla Csipszer

 

pexelskarolinagrabowska4498573jo.jpg

Hallgass!

Azaz hallgass róla és hallgass a nagyokra! Ha nem kürtölöd szét a nagyvilágnak, hogy Te bizony edzőterembe jársz és időről időre megizzasztod magad hatalmas küzdelmek mellett, akkor nem lesznek túlmotiváló és alulmotiváló erők. A barátoknak két típusa van, ha szóba kerül az edzés: Egy, aki annak ellenére, hogy még csak képen látott fitness termet, azonnal szakértővé avanzsál és közli, hogy nem jól csinálod, amit csinálsz. A másik pedig, akinek szavaid optikai csalódást okoznak és azonnal karcsúnak lát, mert képes veled álmodni és vizualizálni a jövőd. Most egyikükre sincs szükséged! Hallgass inkább valódi szakemberekre, akiket nem fűz hozzád érzelmi szál és képesek reálisan látni és motiválni az előre jutásban!

Haditerv

Rohanó világunkban napjaink embere utál leülni, utána olvasni, tervezni, számolni, gondolkozni, célokat lefektetni és kitartani azok mellett. Tökéletes stratégia nélkül viszont nincs tökéletes eredmény sem! Ülj le, vegyél elő egy füzetet és kezd el dokumentálni a fitness termi edzésedet. Hidd el, hogy már a tervezés folyamatában adsz magadnak egy olyan löketet, amivel az elejétől fogva sikeresebb lesz a munkád. A későbbi visszatekintésnél pedig az elégedettség fog még tovább és tovább vinni. Haditerved pedig készítsd önmagad legyőzésére!

Sosincs vége!

Itt is két ember létezik. Az egyik ideiglenesen motivált, ilyen például sok menyasszony, akinek időre le kell fogyni egy méregdrága álomruha miatt, majd amint belefér és eljön a nagy nap, következik az elasszonyosodás és azok az undok kis párnácskák visszajönnek. A másik az, aki képtelen leállni és végül bronzosítózva egy fitness model versenyen köt ki, bemutatva a nagy világnak fogyási sikertörténetét. Az első típusnak annyit üzennénk, hogy ami egyszer lement és visszaszalad, azt másodszorra nehezebb lekergetni. Utóbbinak pedig sok sikert kívánunk és büszkék vagyunk. A legjobb úton azonban azok járnak, akik a rendszeres és életmódjukká vált edzést választják. Nem kell egy fogyási tölcsérbe csúszni, elég a normál alkat és izomzat építése, amit utána állandóan szinten tarthatunk.

Végül következzen egy mindenkiben felmerülő kérdés, hogyan tartsuk fenn a motivációnkat? Mivel a válasz egyszerű, így tömören négy B4 gondolatba foglalnánk össze:

  • Lendülj át a holtpontokon úgy, hogy az előző lépéseinket követed!
  • Lépj tovább és adj egy új löketet saját magadnak akár új és új célok lefektetésével!
  • Ne hagyd, hogy lehúzzanak! Ha nem is látható még az eredmény, te lásd magad előtt és ne hallgass másokra!
  • Keresd a motivációt és merits erőt bármiből, ami ösztönöz! Ez lehet akár egy személy, vagy a dokumentációd végig lapozgatása.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszerelemkezikonyve.blog.hu/api/trackback/id/tr7318217311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása