Hogy működik a szerelem?

Hogy működik a szerelem?

Hogyan győzzük le a rossz kedvet?

2023. június 20. - Csilla Csipszer

 

5688089339_947842d8cf_z_large.jpg

Amikor szomorú, dühös, gondterhelt vagy, vagy épp tartasz, félsz valamitől, az sok mindenre van kihatással. Ilyenkor a legjobb, amit tehetsz, hogy nem fogadod el az elméd -vagy a környezeted - által rád zúdított negatív gondolatkupacot. Erre is vannak megoldások.

Néha a rosszkedv elemi erővel tör ránk, és a baj akkor van, ha meg sem próbáljuk kivakarni magunkat belőle. Behódolunk neki.

Belezuhanunk, akár egy lángoló, spirális örvénybe. Mintha készakarva tennénk, csak hogy még rosszabbul érezzük magunkat, amolyan "Még, még!" felkiáltással.

Jóllakatjuk a negatív energiáinkat. A rosszkedvet könnyű olcsó kifogásként használni, mikor az ember valami fontos feladattal elbukik. Ilyenkor a rosszkedv nem más, mint önigazolás, és mások hibáztatása - kimondva, vagy kimondatlanul. Ezzel persze még több romboló energiát sugárzunk szét magunk körül, ami nem segít a helyzeten, sőt. A rosszkedv hatalmát meg kell törni. Persze ezt könnyebb mondani, mint megtenni, hiszen a rosszkedved ellenére összeszedni magad, és megváltoztatni a hozzáállásod nagyon nehéz feladat.

A jó hír az, hogy kis gyakorlással ez is elsajátítható, és az után csak rajtad múlik, mennyire vagy jókedvű - használd tippjeinket!

  1. Mozogj!

Menj el, sétálni. Ugor el a konditerembe. Jógázz. Rugdosd körbe a rétet a focilabdával. Takaríts. Talán azt gondolnád, hogy ez a legrosszabb, amit ilyenkor tehetsz, mert inkább keményen szembe kéne nézni a problémákkal, de nem így van.

A fizikai tevékenység elvonja a figyelmed a rosszkedv okáról, és ahogy az adrenalin szétárad benned egész máshogy kezded érezni magad.

Így kapsz egy lélegzetvételnyi "tiszta" időt, ami alatt átgondolhatod a problémák valódi okát.

  1. Adj hálát!

Ha éppen beszorultál a zűrvihar kellős közepébe, akkor állj meg, és vegyél egy nagy lélegzetet. Gondolj valamire az életedben, ami nagyon jó, és mondj érte köszönetet.

Hogy tető van a fejed felett, és alatta a házad. Hogy étel van a tányérodban, és az nem a tegnapi maradék. Hogy a gyerekeid egészségesek, hogy egyáltalán van munkád. Még ezek után sem érzed jobban magad? Akkor gondolj arra mikor utoljára szerelmes lettél valakibe

Ha elmosolyodtál, akkor ízlelgesd még egy kicsit, ha pedig épp szerelmi bánat gyötör, inkább gondolj a céljaidra, az álmaidra, és hogy legközelebb mit fogsz megvalósítani.

  1. Segíts másnak!

Az egyik leggyorsabb mód arra, hogy a rosszkedved jobbra fordítsd az, ha segítesz valakinek. Vigyél egy szendvicset egy kéregetőnek, segíts valamiben egy kollégádnak, aki nem is várta volna, vagy találj bármilyen módot arra, hogy másnak önzetlenül segíthess.

Ez villámgyorsan eltereli a figyelmedet a saját gondjaidról és azonnal a pozitív irányba mozdít el.

Nem csak te fogod magad jobban érezni tőle, hanem az is, akinek segítettél.

  1. Kapcsolódj ki!

Ha a rossz hangulatod páclevében hemperegsz, attól csak egyre rosszabb lesz minden.

Kell valami tevékenység amire koncentrálhatsz miközben szórakoztat.

Van, akinél a nyelvtanulás működik ilyen esetben, de a számítógépes játék, valami jó film, könyv, vagy traccsparti a barátokkal is működhet. A lényeg, hogy másik vágányra kapcsolja az agyad és elvonja a figyelmed a nyűgödről.

  1. Meditálj!

Nem, nem kell valami gurunak lenned ehhez, egyszerű módszerekkel is eljuthatsz egy kellemes, lecsendesedett állapotba. Nem szükséges, nem is lehet a negatív gondolatokat erőnek erejével félre tolni. Gyakorlással el tudod sajátítani,

hogyan kell megfigyelni a gondolataidat anélkül hogy energiát adnál nekik majd egyszerűen tovább engedni őket.

A gondolatok természetes úton, maguktól nyugszanak így le, és kisimul a gondolattenger. Ha egyedül nem megy, keress a meditációban jártas szakembert, aki segít neked elsajátítani az alapokat, és onnantól csak rajtad múlik, mi mindenre alkalmazod.

A bejegyzés trackback címe:

https://aszerelemkezikonyve.blog.hu/api/trackback/id/tr8218149146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása