Hogy működik a szerelem?

Hogy működik a szerelem?

Hol folyik ki az idő a kezünkből?

2023. május 08. - Csilla Csipszer

w.jpg

Belegondoltál már abba, hogy mennyit időd megy el feleslegesen? 

Most nem arra gondolok, amit egy mandala színezésével, vagy kötéssel/horgolással töltesz, esetlegesen csak nézel ki a fejedből, mert ez esik jól, hanem a ténylegesen felesleges eltöltött időkre. 

  1. Mennyit lógsz az egyes közösségi oldalakon azzal, hogy az exedet, a barátnőjét, a kutyájukat, az életüket kutatod? Mert valljuk be őszintén, ez tényleg kutatás. Gondolj bele! Ha ő az exed, akkor már nincs az életedben. Akkor meg miért fontos? Miért fontos, hogy a mostani párja  - szerinted - jobb vagy rosszabb? (Bár, ez felfogás kérdése. Véleményem szerint nincs jobb vagy rosszabb!) Számít ez? Mit tesz vagy vesz el a te életedből, hogy milyen a mostani élete?
  2. A másik ilyen, a volt osztálytársak, vélt barátok. Azért írom, hogy vélt barátok, mert ha csak a közösségi oldalon látottakat akarod tudni róla, akkor ő nem a barátod. Ezek, mind olyan felületek, amik nem teljes egészében fedik a valóságot. Jó, valakinél igen, de minek mindent ide kirakni? Itt élni? Ennyi erővel ki is plakátolhatná vagy reklámozhatná is a TV-ben. 
  3. A további felesleges időtöltések egyike a rossz filmek nézése. Amikor azt gondolod egy filmről az első 20 percben, hogy pocsék, akkor minek nézed meg? Hogy véleményt formázz róla? Az úgyis negatív lesz nem? Vagy azért, mert kíváncsi vagy rá? Akkor meg nem olyan rossz, nem? 
  4. Kínszenvedés az edzéseken is ide tartozik. Amelyik testmozgás nem okoz örömet, azt nem kell végezni. (Az öröm mozgásokról volt egy korábbi posztom, 2017. november 20.-án) Van, amikor azt mondod, hogy most nincs kedven edzeni/tornázni! És, akkor mi fog történni, ha nem végzel unottan, vagy kényszerből valamit? SEMMI! DE! Nagyon fontos, hogy NE LEGYEN LELKIISMERET-FURDALÁSOD! Mert, ha az van ilyenkor, akkor csak kényszerből mozogsz. Az meg ugyebár nem jó!
  5. Felesleges evés: szoktál nassolni munka/tévézés/olvasás közben? Nagyon helyes, mert amikor rágunk jobban forog az agyunk, könnyebben befogadjuk az információt. De egyrészt nem mindegy, hogy mennyit? Direkt nem írtam, hogy mit! Mert lehet csokit is rágcsálni. Ez egy másik poszt lesz. Most arról beszélek, mikor csak úgy, unalmadban eszel. Ülsz a kanapén, kint esik az eső, semmi jó nincs a TV-ben, nincs kedved olvasni, valójában semmihez nincs kedved. Mit csinálsz ilyenkor? Eszel. Ilyenkor tömöd magadba azokat a felesleges kalóriákat, amik a derekadra, fenekedre, hátadra mennek. Valld be őszintén! Ilyenkor sokat eszel és nehezeket. Kell, ez neked? 

Íme néhány tipp, hogy mit csinálj a felesleges időddel:

- mozogj/tornázz, próbáld ki a jógát! Nem baj, ha aznap már mozogtál....

- rajzolj/fess Ja, hogy nem tudsz. én sem, és? Attól lehet vicces a vége, nem? 

- táncolj

- tanulj meg egy mondatot egy számodra teljesen idegen nyelven (kínai, olasz, francia, japán, spanyol, mandarin, eszkimó...stb) a lényeg, hogy örömöd leld benne

- olvass el néhány oldalt úgy, hogy megfordítod a könyvet - hidd el kihívás lesz és vicces is :)

- gyakorold az intim tornát! Ezt nem lehet túlgyakorolni

- öltözz fel, amennyire az időhöz kell és irány a szabadba. Esik az eső? Akkor menj bele a gumicsizmáddal a tócsába, vagy vegyél fel esőkabátot, a lényeg, hogy menj ki a szabadba, szippants nagyokat a levegőből. Hazaérve meg melegedj meg a jó meleg szobában.

- rendezd ABC sorrendbe a könyveidet

- gyújts gyertyát

A legjobbakat hagytam a végére: 

- szortírozd a nem használd ruháidat

- vedd fel azt, ami régen volt már rajtad

- párosítsd össze ami összeillik és fotózd le. Egy rohanós napon, jól jöhet

- sminkeld ki magad, rendesen, nagyon szépre, nagyon ráérősen. Hidd el, meg akarod majd mutatni..... :)

- készíts új frizurát, vagy próbálj ki többet...

.... stb....stb.. a lényeg, hogy örömödet leld benne..

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszerelemkezikonyve.blog.hu/api/trackback/id/tr4618117232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása