Hogy működik a szerelem?

Hogy működik a szerelem?

Erre figyeljen oda a férfi, ha elvált az új partnere

2023. március 28. - Csilla Csipszer

Nem tudom, hogyan és mikor alakult ki az a hiedelem, hogy az elvált férfiaknak könnyebb újjáépíteniük az életüket, és könnyedén vágnak bele a randizásba negyven fölött is, míg a nőket leírja a társadalom és úgymond nem kellenek senkinek. Szögezzük le az elején, nem könnyebb elvált férfiként randizni.

A pletykákkal ellentétben nem született csajozógépek ők sem. Legfeljebb néhányan azok, de persze, hogy pont őket fogja mindenki észrevenni és róluk pusmognak majd a munkatársak, a szomszédok és a játszótéri anyukák.

Volt bátorsága és lecserélte a feleségét egy fiatalabbra. Ez az egyik oldal.  

A másik az, hogy amiről már kevésbé szokás beszélni, hogy a válások nagy részét a nők kezdeményezik és annak nem csak ők lehetnek a vesztesei, hanem a férfiak is. Mindenre van példa, de az ellenkezőjére is. Teljesen felesleges egyéni sérelmek mentén egymás torkának esni, mert az biztos nem visz előre.

Néhány dolog, amit érdemes megszívlelni, ha újra randizni kezd a férfi:

Felelősséggel tartozik a gyerekei iránt

Ha a házasságából születtek gyerekei, akkor az anyjukkal együtt ők is az élete részévé válnak majd. Sőt. Ők lesznek mindig az első helyen a partnere számára. Ezt pedig el kell fogadni. De ne akarjon a második apjuk lenni, csak tegyen meg minden Tőle telhetőt, hogy jó kapcsolatot építsen ki velük.

Valószínűleg komoly érzelmi problémái vannak.

Attól függően, hogy miként végződött a válás, súlyos csomagot cipel a szívében, ezáltal sokkal érzékenyebb és sérülékenyebb. Támogassa őt a múlt lezárásában, és az újrakezdésben. Ne hibáztassa, és ne siettesse.

A korábbi házasságából áthoz majd dolgokat a kapcsolatotokba.

Főleg akkor, ha még ugyanabban a házban él, ahol korábban az exével, könnyen előfordulhat, hogy apró szokásokat és viselkedési mintákat átörökít a kettőtök kapcsolatába is. Ha ez zavarja  a férfit, akkor őszintén beszélni kell róla, és türelemmel kivárni, amíg magától elhagyja őket.

Nehezebb ügy lesz a férfinek találkozni a családjával

Bármely kapcsolatban komoly mérföldkő a szülők és családtagok megismerése, egy ilyen helyzetben viszont talán még komplikáltabb. Ha a családja nem kedvelte az exét, akkor Önnél az előny. Ellenkező esetben viszont nehéz dolga lesz. A családnak is idő kell, míg megszokja az új felállást, és megbarátkozik egy új jövevénnyel.

A saját családjától is sok kérdésre számíthat

Készüljön fel, hogy mindent tudni akarnak majd, nemcsak a kettőjük kapcsolatáról, hanem az exéről is. De mindezt főként a férfi miatt teszik, mert meg akarnak bizonyosodni róla, hogy valóban jó választás-e az új párja a számára. Ha szerencséje van, akkor gyorsan befogadják, és az egész válás csak egy lezárt múltbéli emlék marad.

Valószínűleg kísértésbe esik, és rákeres az „Új nő” exére a közösségi oldalakon

Mindent tudni akar majd róla, különösen azt, hogy milyen a külseje, és mivel foglalkozik, vagy mennyire sikeres. Bármennyire is természetesen ez a késztetés, mégse tegye meg. Ön se hasonlítgassa magát hozzá. Az ő kettejük ügye jó okkal ért véget, és nem tartozik senkire a közös múltjuk. Próbáljon inkább önmaga maradni, mert a Nő, Önnek mondott igent, az exe helyett.

Sok-sok türelemre lesz szüksége

Valószínűleg az új párja nem akar majd elsietni semmit, tekintve a múltbéli rossz tapasztalatait. A legjobb, ha nem erőltet semmit rá, hagyja, hogy magától alakuljon a kapcsolatuk. Idővel majd úgyis egyre közelebb kerülnek egymáshoz, és akkor már ő is nyitott lesz, hogy magasabb szintre lépjenek.

Egy elvált emberrel randizni mindig új kihívásokkal teli, akkor is, ha esetleg már több év telt el a szakításuk óta. Mellette olyan helyzetekbe kerülhet, amelyek bizonyára ismeretlenek számára. De, ha mindketten készen állnak egy közös életre, akkor nincs mitől tartania.

A bejegyzés trackback címe:

https://aszerelemkezikonyve.blog.hu/api/trackback/id/tr3918081526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása