Hogy működik a szerelem?

Hogy működik a szerelem?

Mi teszi a férfit vonzóvá?

2023. március 21. - Csilla Csipszer

png_20230320_141931_0000.pngEgyesek számára vonzó lehet egy férfi göndör szőke haja vagy halszálkás öltönye miatt, igazából az számít, milyen a szeme, a testfelépítése, a magabiztossága, a motiváltsága is fontos.

A nők általában jól olvasnak a szemekből. Az első és legfontosabb dolog tehát, hogy egyáltalán merje a férfi tartani a szemkontaktust. Ha nem mer egy nő szemébe nézni és akár hoszabb ideig belemeredni anélkül, hogy zavarba jönne, máris bizonytalanságot sugall. A szemkontaktus kitartását lehet gyakorolni. Ettől már önmagában nőhet az önbizalma. De ez még nem jelenti azt, hogy ízig-vérig férfi és fel meri vállalni önmagad teljes egészében.

A testtartás és a járás már önmagában árulkodó. Egy görnyedt testtartású férfi aki a földet bámulja valószínűleg híján van a magabiztosságnak. Nehezebben veszi az élet nehézségeit, terhet cipel a hátán. Ha valaki lélekben felad valamit, azt a teste jelzi, méghozzá úgy, hogy elereszti magát. Egy magabiztos férfinak ellenben egyenes, magabiztos a testtartása. A járása kiegyensúlyozott, nem dülöngél jobbra-balra, egyenesen tartja a fejét és előre tekint. (De semmiképpen nem „karótnyelt”)

Lehet, hogy eleve adottak a belső tulajdonságok, mert olyan környezetben nőtt fel, ahol pozitív férfi mintát látott. Például egy határozott, céltudatos, de kedves apa személyében. Ahol a szülők és a barátok is táptalajt biztosítottak egy egészséges férfias viselkedés kifejlődéséhez, ott helyén vannak a férfi értékek.

Nem kell azonban azoknak sem csüggedniük, akik csak most kezdenek rájönni, hogy hiányosságaik vannak ezen a téren. El lehet sajátítani ezeket a tulajdonságokat kellő kitartással, gyakorlással. Ahogyan egy gyermekből felnőtt válik, úgy évek alatt szerzi meg a kellő mennyiségű tapasztalatot. A különbség csak annyi, hogy korábban, és közvetlen példából okulva tette meg az utat, addig neked ez az út most kezdődik. Csak helyesen kell választani mentort!

Ha nem volt erős férfi példa a családban, rokonságban, baráti körben, akkor a legjobb út, ha keres egy mentort. Ebben is kitartónak kell lennie, mert az eddigi tapasztalatai nem biztos, hogy rögtön a legjobb útra visznek.

Amilyenné akar válni az ember, olyan példát keressen magának! Kell egy valaki, aki irányt mutat, vagy megmutatja, hogy így is lehet élni, ilyenné is lehet válni. 

Egy igazi férfi nem csak attól férfi, hogy minden helyzetben keményen helyt áll. Fel tudja vállalni, ha épp megviselte lelkileg valamilyen trauma, ha megríkatja egy film vagy ha elpirul, mert megajándékozzák. Ahogy a nőknek is van keményebb oldaluk, nekünk férfiaknak is van gyengébb, feminim oldalunk. Ez a természet rendje, így talál egyensúlyt a lélek. 

A motiváltság létfontosságú egy igazi férfi számára. Talán a leginkább vonzó tulajdonság egy nő számára, amikor látja egy férfit szenvedélyesen menni – küzdeni a céljáért. A férfi erő egyben az alkotó erő is. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy legyen célja. A legtöbb férfinak eleve nincsenek is céljaik. Vagy pedig nem olyanok, amelyek kellően motiválják őket. Ebben az esetben az egyik legvonzóbb tulajdonságukat szabotálják el részben vagy teljesen. Legyen célja és legyen kitartó! A nők rajonganak érte.

A magabiztosság a tapasztalatból és a sikerélményből ered. Ez általában pont a cél és a motiváltság gyermeke. Ha valamiben amire vágyik, kitart – megdolgozik érte és végül eléri, lesz sikerélménye. Ha már tudja, hogyan éri el, akkor magabiztos lesz. Fontos kérdés, hogy az élete milyen területén van hiány magabiztosságból? Ez a kulcs kérdés rámutathat arra is, milyen célt kellene maga elé felállítania.

Ezek nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy vonzónak találják a férfiakat a hölgyek.

A bejegyzés trackback címe:

https://aszerelemkezikonyve.blog.hu/api/trackback/id/tr9218076164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása