Hogy működik a szerelem?

Hogy működik a szerelem?

Mi a baj a kedves férfiakkal?

2023. március 08. - Csilla Csipszer

Gondolom, ismerős ez a kifejezés: “Rendes vagy, DE legyünk csak barátok.” Amikor megkapják a férfiak a fenti mondatot, egy világ omlik össze bennük, és meg kell mondanunk, jogosan.

A túlságosan kedves férfiakat elsősorban azért nem fogadják el a nők szeretőnek/barátnak/társnak,, mert a nőket a “rosszabb” férfiak vonzzák, akik veszélyesebben, bevállalósabban élnek, nagyobb biztonságot tudnak nyújtani nekik. De vannak olyan meggyőződések, amelyek még jobban megerősítik a lányokat, abban hogy a kedves pasi, jobb barát, mint szerető.

Ha túl kedves vagy, az azt jelenti, hogy túl szép, hogy igaz legyen. Ez a sztereotípia mélyen beégett a szívünkben, a bőrünk alá. Nem hisszük el, hogy a kedves férfi lehet jó, mert „ilyen nincs” mondás szerint nem létezhet.

Pedig igenis léteznek, csak mivel nem azok a hatalmas egóval rendelkező, vagy nem engedik szabadjára a hatalmas egójukat, ezért láthatatlanok.

A nők gyorsan észreveszik, ha valami nincs rendben, függetlenül attól, hogy a férfi hogyan viselkedik, vagy túl kedves. de higgyük el, létezik ilyen férfi.

A kedves férfiak mindig jelen vannak, ha szükséged van rájuk. Mindig lehet rájuk számítani. Egy mosoly, egy jó szó, egy jókor, jó időben odarakott mondat, mindig telitalálat. Ha nagyon maga alatt van a nő, csak keressen egy kedves férfit, és beszélgessen vele.

Ha egy férfi túl kedves egy nővel, akkor végül is nem lesz belőle semmi, mert a kivételezés és a segítőkészség nem teremt szexuális vonzalmat. Ha egy férfi kedves, akkor kedves. Ennyi. Lehet rá számítani, lehet tanácsot kérni, jó fej, hálásak vagyunk minden jó szóért, de nem szeretkeznek vele. Mert „arra” vagányabb pasi kell.

Kedvesnek lenni azt jelenti, hogy kiszámíthatónak lenni. Ha egy férfi nem képes elérni, hogy a vágyott nő állandóan rá gondoljon, amikor nincs a közelében, nem lesz képes arra, hogy beleszeressen, mert a nő már ismeri a személyiségének minden aspektusát, és nem marad rejtély. A kedves férfiaknak nincs rejtett bája.

Amikor valaki nagyon biztos valamiben, akkor annak a dolognak szenteli a feltétlen figyelmét, és amikor egy férfi túlságosan is hajlandónak mutatja magát arra, hogy állandóan együtt legyen valakivel, akkor ez a viselkedés finom jelzést ad a partnerének, hogy neki nagyobb szüksége van rá, mint fordítva. Ezt tudatosítja a nő, és tudja, hogy mindig ott a férfi.

Senki sem szab árat olyasminek, amit könnyen megkap. Ha egy férfi túlságosan is kedvesen viselkedik, és esélyt sem ad a partnerének arra, hogy lenyűgözze őt, akkor a nő könnyen ellökheti magától. Ha az erőfeszítések nem egyenlőek, a kapcsolatnak nincs jövője.

Természetesen a fent írt dolgok nem jelentik azt, hogy a férfi legyen durva, bunkó, egocentrikus, csak egy nőnek, nem árt, ha van kire támaszkodnia és van, akivel lehet „rosszalkodni”. De van néhány olyan szerencsés, akinek ez egy emberben meg van!  

De Uraim! Legyetek kedvesek, mert a nőknek igenis szükségük van rátok!

A bejegyzés trackback címe:

https://aszerelemkezikonyve.blog.hu/api/trackback/id/tr2118066010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

octy 2023.03.09. 10:30:34

Mi ez az agymenés? Legyünk kedvesek? Most lett leírva hogy akkor vagyunk letojva ha ilyenek vagyunk. Megy a rinyálás hogy hol vannak a rendes pasik? Tele velük a világ, csak nem kellenek! Nagy baj van a fejekben! Csak az alaptalan magabiztosság és felfújt ego a menő. Mert a nők azt hiszik, hogy majd csakis az ő kedvükért majd ez a menő kandúr megváltozik ám és jófiú lesz belőle. Nem lesz. Minek lenne, ha ezzel a viselkedéssel sok-sok nőt lehet megkapni? Amelyik férfinak az a célja, hogy családot alapítson és társa legyen egy nőnek, az nem viselkedik így.

A veszélyes, bevállalósabb életviteltől miért lesz nagyobb biztonsága a nőnek? Biztonság az, ha esélyes egy kis letöltendő? Vagy hogy megruházzák a fickót egyik este a ház előtt mert túlságosan bevállalós? Esetleg fenyegetik a családot is a veszélyesebb életvitel miatt?

Az persze eszébe se jut a posztolónak, hogy ne a férfiakat kérje, hogy meghazudtolják magukat ls játsszák meg a rosszfiút - de közben azért legyenek kedvesk. Hanem esetleg a nőket szólitsa fel arra, hogy térjenek már észhez és kicsit gondokodjanak már, minek mi a következménye. Még ha nehezükre esik is.

A nők gyorsan észre veszik ha valami nincs rendben? Dehogy. Éveket töltenek el idióta, agresszív állatok mellett. Még vissza is mennek hozzájuk, többször is. Nagyon maga alatt van a nő az általa választott rosszfiú miatt, kisírja magát egy rendes fickó vállán, majd szétteszi a lábát megint csak egy rosszfiúnak - ha annyi esze sincs, mint egy marék lepkének, akkor ugyan annak.

octy 2023.03.09. 10:33:41

Ja, és a címhez:
nagyon gyorsan ki tudnak ám szeretni a nők egy rosszfiú kedvéért egy másik férfiból. Hát így működik a női szerelem...
Meg amúgy is, a megcsalások se tudatosak, az csak úgy megtörténik velük, mert nekik aztán semmi ráhatásuk nincs, hova mennek, kivel mit csinálnak.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.03.09. 11:55:53

A nők ilyen agyatlan ösztönlények volnának?

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.03.09. 11:58:19

"többségünk ráadásul egy komoly kapcsolatot csak úgy tud elképzelni, ha a partnere érett és önbizalommal teli. Megbékélt az érzéseivel, tisztában van az életével és határaival, és félre tudja tenni a gyermekded játékait is. Egy ilyen ember oldalán lehet és érdemes csak tervezni a szakemberek szerint, és ha mindezek a dolgok megvannak, akkor egy kapcsolat tényleg akár a sírig is tarthat majd"

Akkor most hogyan is? Rendet kéne tenni a fejedben.

Almandin 2023.03.09. 12:04:22

@octy: Szerintem ezt a posztot egy sikertelen férfi írta, akinek az a fő baja, hogy nem kell a nőknek és elkezdett filozófiát gyártani hozzá.
Egyébként nagy tévhit, hogy minden nőnek a rosszfiú kell. Vannak olyan nők, de én azt látom, hogy a kedves, megértő férfi is népszerű a nők egy részénél. Ez nem jelenti azt, hogy határozatlan, tutyimutyi lenne az illető. Mintha a posztoló végletekben gondolkodna. Nekem nőként nem kellene egy empátiamentes, bunkó, felfújt egójú alak.
Azt hiszem, a posztoló összekeveri a kedvességet a szerencsétlen, gyáva, gyenge természettel.
Az pedig, hogy a vonzalom ki iránt kapcsol be, az nem irányítható. Van egy meghatározhatatlan kisugárzás, ami alapján valaki felé ez vagy kialakul, vagy nem. Még olyan is lehetséges, hogy két nagyon hasonló karakterű férfi közül az egyikhez fog vonzódni a nő, a másikhoz nem. Ezt nem is lehet racionálisan megfejteni. Ha egy nő ezzel a szöveggel elutasít valakit, még nem biztos, hogy a rosszfiúk vonzzák, egyszerűen csak nem képes az illető iránt komolyabb vonzalmat érezni.

Almandin 2023.03.09. 12:05:48

@octy: Egy felnőtt ember nem tudja az érzelmeit irányítani, de a cselekedeteit igen. Nagyfokú akaratgyengeségre utal, ha valakivel a dolgok csak úgy megtörténnek. Azok szoktak erre hivatkozni, akik nem vállalják a tetteikért a felelősséget.

Olasz Bazsa 2023.03.09. 16:02:30

@Igazamvanvagyigazamvan?:
Nem lehet kijelenteni, hogy a nők között több a defektes, mint a férfiak között. A jóisten kb igazságosan osztotta el a baromságot.
Azt viszont ki lehet jelenteni, hogy egyáltalán nem a véletlen műve, hogy az emberek több, mint egyharmada egyedülálló. Ennyi elvált harmincas negyevenes gyerekes nő még a föld történetében nem volt, mint most. Házasodni is a nők akarnak, majd válni is. Mi férfiak meg csak pislogunk, hogy minek kellett akkor ez az egész od-vissza cirkusz? Nehezítő körülmény, hogy alig akad férfi, aki egy másik idegen férfi gyerekéhez hajlandó lenne alkalmazkodni. Szintén tetézi a bajt, hogy már egy teljesen átlagos megjelenésű nőnek is olyan elvárás halmaza van, hogy ember sem sem képes ezeknek megfelelni. Aztán eljön az, hogy nem is akarunk. Az ember önmegvalósítása és egyéni boldogságérzete nem társfüggő. Csak időbe és tapasztalatba kerül ezt felismerni.

2024 2023.03.09. 17:18:06

A kedvesség nem egyenlő a tutimutyisággal.

2024 2023.03.09. 17:20:04

"De Uraim! Legyetek kedvesek, mert a nőknek igenis szükségük van rátok!"

Vicces gyerek vagy te Csilla.

Balogh Zsolt · http://vonattal-termeszetesen.blog.hu/ 2023.03.09. 21:54:40

@Olasz Bazsa: A 20-as, 30-as férfiak 61%-a már nem is akar randizni. Mert minek? Meg kell felelni egy nőnek, el kell tartani, ki kell szolgálni... és mit kap cserébe? Mit tesz a nő a kapcsolatért? Jaj hát nekik ez jár, megírta a Nők lapja is.

Balogh Zsolt · http://vonattal-termeszetesen.blog.hu/ 2023.03.09. 21:57:56

@octy: Legutóbb randiztam egy nővel, már már úgy tűnt, lesz valami folytatás. Mesélt a volt pasijáról, aki annyira agresszív volt, hogy ő néha a fürdőszobában a fürdőkádban aludt, mert csak azt az ajtót lehetett zárni a lakásban. Egyik randin elbőgte magát teljesen váratlanul, megkérdeztem, mi a baj? Mi történt? Az, hogy ő még mindig a volt pasiját szereti, úgy hogy 1-2 nap múlva el is váltak útjaink. Még utalt neki egy kis pénzt is, hiszen nem volt annyira rossz vele...

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.03.09. 23:58:50

@Olasz Bazsa: tehát azt mondod, amit én feltételesen kérdeztem. A nők agyatlan ösztönlények. Az nem változtatja meg, hogy " de a férfiak is".
A nő ösztönből összeáll egy vadmacsóval, majd amikor nem tudja magát fenntartani, ösztönből keres egy eltartót.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.03.09. 23:59:52

@Balogh Zsolt: igen, van olyan, aki szereti a szado-mazót.

Cpt. Flint 2023.03.10. 11:24:40

Hubaszaki... Én kimondottan nem vagyok egy redpilles, nőhibáztató (aranyásózó-faszkörhintázó-liánozó) bugris, de azért ezen a poszton én is rendesen kiakadtam. Ha a posztoló valós személy (azaz tényleg nő [már ha ezt még egyáltalán szabad mondani]), akkor sajnos teljes mértékben igazolja a legostobább macsó/incel sztereotípiákat.
Nincs is ehhez nagyon mit hozzáfűzni.
süti beállítások módosítása