Hogy működik a szerelem?

Hogy működik a szerelem?

Hogyan pihenjük ki magunkat az őszi szünetben?

2023. október 20. - Csilla Csipszer

oszi_szunet_1.jpg

 hétköznapok stresszes helyzetei nagyon sokat ki tudnak venni belőlünk. Ezért nagyon fontos, hogy amikor van néhány szabadnapunk, fizikailag és mentálisan is kipihenjük magunkat, hogy utána újult erővel és még több energiával térhessünk vissza a mindennapokba.

Töltsünk sok időt a természetben

Lassuljunk le és élvezzük a természet gyógyító erejét! Hihetetlen, mennyi pozitív hatása van annak, ha többet tartózkodunk a friss levegőn, a természeti környezetben. Alapvető szerepe van a stressz csökkentésében és a mentális frissesség megőrzésében, de még a hangulatunk is sokkal jobb lesz tőle. Különösen ősszel, az indián nyár időszakában, mikor ezernyi színben pompáznak a fák és még a napsütést is élvezhetjük, magunkba szívva a D-vitamint. Fantasztikus, hogy mennyire fel tud tölteni egy piknikezés vagy egy séta az erdőben. Sőt, ha szívesen túrázunk, edzünk vagy sétáltatjuk házi kedvenceinket, még a mozgás stresszcsökkentő hatása is hozzáadódik. Igazi terápia!

Egy kis kreativitás is kikapcsol

A pihenéshez természetesen nagyon fontos, hogy eleget és jó minőségben aludjunk, de arról se feledkezzünk meg, hogy a kreatív tevékenységeknek is óriási szerepük van a stressz csökkentésében. Ha olyasmit csinálunk, amit nagyon élvezünk és közben kifejezhetjük vele önmagunkat, akkor "flow-élményt" élhetünk át. Ekkor teljesen belefeledkezünk a tevékenységbe és úgy érezzük, hogy az idő elszáll. Ez a különleges, mély koncentráció pedig segít az agynak kikapcsolódni és megfeledkezni a szorongást keltő gondolatainktól. Itt az idő, hogy kipróbáljuk azt a receptet, amit már régen meg szerettünk volna főzni vagy hogy elkészítsük a halloweeni dekorációt! Ne sajnáljuk az időt az írásra, festésre, kerámiázásra vagy bármi másra, ami kihozza a kreatív oldalunkat!

Adjuk át magunkat a kényelemnek

Nehéz olyan programot találni, ami az egész családot kikapcsolja és mindenki igényeinek megfelel. A számos programlehetőséget felvonultató szálláshelyeken viszont nem kell emiatt aggódnunk. Egyszerre oszthatjuk meg örömünket a családdal, tehetünk az egészségünk érdekében, lehetünk a természetben és ehetünk jókat.

A bejegyzés trackback címe:

https://aszerelemkezikonyve.blog.hu/api/trackback/id/tr918238927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása