Hogy működik a szerelem?

Hogy működik a szerelem?

Hangolódj az őszre érzelmekkel teli regényekkel

2023. október 18. - Csilla Csipszer

 

books-1-ok.jpg

Az ősz a legtökéletesebb évszak az olvasáshoz. A könyvkiadás szeptember és december között a legaktívabb, így ezekben a hónapokban sokszor jelennek meg új könyvek, ami egyszerűen meghozza az olvasók kedvét ehhez a tevékenységhez. Emellett van az ősznek egy különös aurája.

Továbbá azt is fontos megemlíteni, hogy az év utolsó hónapja egy rendkívül fárasztó időszak, ami sok felkészüléssel jár, így érthető, ha egy könyv mellett szeretnénk kipihenni a fáradalmakat.

9 lélegzetelállítóan jó könyv őszre

Őszi borzongás

krimi könyvek őszre tökéletes választás, és ebben a műfajban Agatha Christie megkerülhetetlen. Az ősz a ködös reggelek és kényelmes, bekuckózós esték évszaka, azonban ahogy a fák elkezdik hullatni leveleiket, az esték meghosszabbodnak, az árnyak pedig egyre nagyobbak.

Az Őszi borzongás Agatha Christie 12 természetfeletti történetének gyűjteménye, amelyben többek között megjelenik Hercule Poirot, Miss Marple és a szerző többi híres detektíve. Elszigetelt tanyák, ijesztő kastélyok és elátkozott kripták: minden adott az őszi borzongáshoz.

  Éjféltájt

Mi a kapcsolat egy kudarcba fulladt öngyilkossági kísérlet, egy iskoláslány téves megvádolása és egy híres teniszező szerelmi élete között? Az átlagember számára semmi. Azonban amikor bulit szerveznek egy idős özvegy otthonában, a feszültség a tetőfokára hág. Minden egy gondosan kitalált terv része, ami gyilkossággal végződik.

Az Éjféltájt egy újabb Agatha Christie-mű, amely tele van rejtéllyel és titkokkal.

 Őrülten, mélyen - Alan Rickman naplói - Emma Thompson előszavával

Az Őrülten, mélyen egy meghívó Alan Rickman elméjébe, aki korunk egyik legnagyobb színésze volt. Rickman először a Die Hard első felvonásában tűnt fel, majd a Harry Potter-filmek bebizonyították, hogy milyen sokszínű művész, a Galaktitkos küldetés és a Robin Hood, a tolvajok fejedelme pedig csak még sikeresebbé tették.

Büszke, szellemes alakításai a mai napig lenyűgözik a nézőket. Rickman életet lehelt projektjeibe, és ez nem csak alakításaira igaz. Az életrajzi könyv leírja az átlagos és rendkívüli eseményeket is, miközben végig őszinte marad. Beinvitál minket otthonába, elkísérhetjük, amint barátaival körbeutazza a világot, és figyelemmel követhetjük az Értelem és érzelem és A virág románca forgatását is.

 A félelem völgye

A Sherlock Holmes-könyvek őszre remek választás: az esős, hűvös Londonban játszódó regények tökéletes atmoszférát teremtenek az évszakhoz, Arthur Conan Doyle karaktere pedig minden idők egyik leghíresebb detektíve. Mi kell még az őszi szórakozáshoz?

A félelem völgye egy sötét, hihetetlen történet, amely egy titkos üzenettel és egy szörnyű gyilkossággal kezdődik, és a megoldás során Holmesnak ismét szembe kell néznie legnagyobb ősellenségével, Moriarty professzorral.

A rejtély Holmest messzire vezeti a sussexi vidéki háztól, melynek nyugalmát most megzavarták: a megoldás a világ másik felén van, A félelem völgye nevű helyen.

 Halloween és a halál

Egy halloweeni bulin Joyce, az ellenséges 13 éves kamasz azt állítja, egyszer szemtanúja volt egy gyilkosságnak. Amikor senki sem hisz neki, a lány hazasiet. Pár órávval később  megtalálják holttestét a házban: megfojtották egy vízzel teli kádban, amiből az almahalászó versenyt tartották. Hercule Poirot hívják, hogy megtalálja a gonosz tettest. Először azonban arra kell rájönnie, hogy egy sima vagy egy kettős gyilkost kell megtalálnia.

A halloweeni könyvek őszre egyértelmű választás: legyen szó természetfeletti lényekről vagy emberi bűncselekményekről, hátborzongató szórakozásban lesz részünk. A krimi királynő könyvei, köztük a Halloween és a halál pedig garantáltan jó választás.

 

 Halálos rozé

A hangulatos krimi könyvek őszre tökéletes választást jelentenek, és szerencsére a magyar írók is kedvelik ezt a műfajt. Patkó Ágnés Halálos rozé című regényének Renáta a főszereplője, aki Budapestről költözik Szekszárdra. Egy fesztiválon összeismerkedik egy fiatal borásszal, azonban másnap holtan találja a férfit a boros pincében.

A rendőrség szerint egyszerű az ügy, a borász mustmérgezést kapott, ami a boros pincékben gyakran előfordul. Azonban Renátának valami azt súgja, hogy a férfi gyilkosság áldozata lett, és magára vállalja a veszélyes és rejtélyes nyomozást.

 Manderley-ház asszonya

Az ősi, gyönyörű Manderley-ház a rózsáskert és a tenger között foglal helyet, a megye ékköve. A Manderley-ház asszonya gondoskodott róla: Rebecca befolyását még egy évvel halála után is érezni lehet. Hogyan tudna Maxim de Winter fiatal, szerény felesége átvenni a helyét vagy kilépni árnyékából?

Az árnyékból, amely a rövid nyár végeztével egyre sötétebb és nagyobb lesz, amíg a drámai felfedezések pillanatában az egész Manderley-t és lakóit is magával viheti.

 Széttört helyeken

Anais egy sodródó fiatal nő. Sokan azt állítják, nincsenek ambíciói. Mások szomorú emberként írják le. Amikor elveszíti munkáját és szerelmét, úgy dönt véget vet mindennek, és elköltözik a francia Limoges-ba, ami egy szürke, jellegtelen város hírében áll.

Ahogyan egy luxus hotelből egy kicsi lakásba költözik - melynek tulajdonosa egy idős, olasz nő, aki elvesztette látását, de életkedvét nem - Anais rájön, hogy nem a sebek begyógyítása a fontos, hanem hogy megtanuljunk a repedésekkel élni, amelyek nem tökéletlenné, de egyedivé tesznek minket.

Széttört helyeken egy szívmelengető olvasmány a hideg, sötét napokra.

 Violeta

Az utolsó könyv a listán a szépirodalmi könyvek közé sorolható: Violeta del Valle, egy száz évet megélt nő történetéről van szó, aki szemtanúja volt a 20. század legjelentősebb eseményeinek.

Violeta 1920-ban születik egy viharos napon: ő az első lány a családban öt féktelen fiúgyermek után. Életét elejétől kezdve rendkívüli események rázzák meg, mivel az első világháború hatásait még mindig érezni lehet, akkor is, amikor a spanyolnátha eléri Dél-Amerika-i otthona partjait születése pillanatában.

Édesapjának hála megússzák a krízist, azonban hamarosan egy újjal kell szembesülniük: a nagy gazdasági világválság megváltoztatja a városi családot. A család elveszít mindent, és kénytelenek visszavonulni az ország elszigetelt, ámde gyönyörű részére. Itt fog felnőni és itt ismerkedik meg első udvarlójával.

Violeta levelek formájában mondja el történetét annak, akit a világon mindennél jobban szeret, és beszámol mindenről: a borzasztó szakításokról és szenvedélyes viszonyokról, a szegénységről és gazdagságról, a veszteségről és örömről. Életét a történelem legfontosabb eseményei határozták meg: a nők jogaiért való harc, zsarnokok felemelkedése és bukása, és kettő világjárvány.

A bejegyzés trackback címe:

https://aszerelemkezikonyve.blog.hu/api/trackback/id/tr7118235857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása