Hogy működik a szerelem?

Hogy működik a szerelem?

Amikor a füleddel olvasol

2023. szeptember 13. - Csilla Csipszer

 

mek-hangoskonyv-hangoskonyv_eu.jpg

Kétségtelen, az online streamingelhető hangoskönyvek népszerűsége folyamatosan nő: külföldön a könyvek ilyenfajta „fogyasztása” már rendkívül elterjedt és divatos. Hazánkban is egyre több olvasóban merül fel az igény a klasszikus olvasás alternatíváira, így a Moobius úgy döntött, elsők között hozza el kedvenc történeteidet hangoskönyv formájában, híres magyar színészek és elismert hangművészek bevonásával. És hogy miért is érdemes a Moobius online hangoskönyveit választanod? Összeszedtük neked a legfontosabb érveket!

Hangoskönyvedet menet közben is hallgathatod, így a történetet is kiélvezheted, és más teendőidet is végezheted ezzel egy időben.

Míg a klasszikus olvasás a kezek lefoglaltsága miatt szinte lehetetlenné, de mindenesetre kihívásokkal telivé teszi, hogy a történetben való elmerülés mellett más tevékenységeket, például házimunkát végezzünk, vagy kevésbé intenzíven sportoljunk, a hangoskönyv a zenehallgatáshoz hasonlóan csak egy megfelelő fülhallgatót igényel.

A hangoskönyvek fejlesztik a memóriát, a szövegértési képességet és a figyelmet.

Többször is összeszedtük már, miért is érdemes olvasni: stimulálja az elménket, csökkenti a stresszt, és gazdagabbá teszi a szókincsünket is. A hangoskönyvek mindezen felül azonban egészen más készségeket is fejlesztenek, hiszen a látásunk helyett a hallásunkra helyezik a hangsúlyt. A „kritikai hallgatás” készsége – csakúgy, mint a kritikai gondolkodásé – a mindennapok során is fontos, hiszen például egy munkahelyi értekezlet során is éppolyan szükség van a hallottak gyors feldolgozására és a véleményalkotásra, mint egy hangoskönyv hallgatása esetén. A megértéshez ráadásul az agyunk különböző részeit aktivizálja, így fejlesztve a figyelmet és a memóriát is.

 A hangoskönyvek kiváló olvasási alternatívát nyújtanak a gyengén látóknak és a különböző olvasási nehézséggel, például diszlexiával küzdőknek.

Azok számára, akiknek a hagyományos olvasás nehézkes, élvezhetetlen vagy egyenesen lehetetlen tevékenység, a hangoskönyvek végre elhozhatják azt az élményt, amiről eddig le kellett mondaniuk.

 Ráadásul egy radikálisan új megközelítésből élvezheted ugyanazt a történetet!

Olvasás közben egy egész világ elevenedik meg a szemünk előtt. Azonban ha a történetet nem a sorokat bújva, hanem egy gyönyörű hangon keresztül ismered meg, lehet, hogy olyan részletekre is felfigyelsz, esetleg egy olyan nézőpontot kapsz, ami a hagyományos könyv esetén rejtve maradt volna előtted..

A bejegyzés trackback címe:

https://aszerelemkezikonyve.blog.hu/api/trackback/id/tr9118211795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása