Hogy működik a szerelem?

Hogy működik a szerelem?

A társasjáték előnyei felnőttkorban

2023. november 22. - Csilla Csipszer

szorakoztato-parti-jatekok-csaladdal-es-baratokkal.jpg

 

Ne várj egy áramszünetre, hogy leporold a társasokat! Mutatjuk is, hogy miért?

Activity, Monopoly, Ki nevet a végén?, Rizikó, Uno…

Ha ezek a dolgok ismerősen csengenek számodra, valószínűleg társasjátékokon nőttél fel. És fogadni mernénk rá, hogy szép emlékeid vannak, amikor egy játszótéren töltött hosszú nap után, vagy egy felhőszakadásos napon bent a lakásban ezeket játszottad a barátaiddal vagy a szüleiddel. Mivel 20-30-40 évvel ezelőtt nem volt közösségi média, társasoztunk, mert ez a szórakoztató elfoglaltság mindenki számára elérhető volt.

Ebben az írásunkban a társasjáték 7 legfontosabb előnyét vizsgáljuk meg és azt, hogyan járulhat hozzá a boldog és egészséges életmódodhoz, ha olyanokkal játszol, akiket szeretsz.

1 A társasjáték élénkíti az agyműködést

A társasjáték egy csodálatos gyakorlat az agy számára. Mivel ez a játék serkenti azokat az agyi területeket, amelyek felelősek a komplex gondolkodásért és az emlékezetért, segít az alapvető kognitív készségek gyakorlásában, mint például a problémamegoldás és a döntéshozatal. A társasozás a fiatalok számára is számos előnnyel jár: hozzájárul a szellemi fejlődéshez és intelligensebbé teszi a tizenéveseket.

2 Megnevettet és csökkenti a stresszt

A nevetés a társasjátékozás „mellékhatása”, és a kreativitás és az élvezetes tanulási élmény egyik létfontosságú összetevője. Ezenkívül a nevetés és általában a szórakoztató időtöltés segít csökkenteni a stresszt.

3 Boldogsággal tölt el

A társasjátékok beindítják a jó közérzetért felelős endorfinok termelődését a szervezetben. A pozitív érzelmekért felelős boldogsághormonok képesek tudatosan vagy tudat alatt javítani az elme funkciókat, így akik társasoznak, végső soron vidámabbak, elégedettebbek és együttérzőbbek lesznek.

4 Összehozza az embereket és erősíti a kapcsolatokat

Játszik valaki egyedül társasjátékkal? Nem. Nyilvánvalóan. A társasjáték alapja az együttműködés. Akkor működik, ha csapatmunka mozgatja. Idegeneket, régi barátokat, munkatársakat és családtagokat hoz össze. A társasjátékozás tökéletes módja annak, hogy kellemes társaságban töltsd az időt, és erősítsd a kapcsolataidat más emberekkel.

5 Emlékeztet arra, milyen egy valós világban élni

A társasjátékok egyik legcsodálatosabb előnye, hogy az ilyen hagyományos játékok kivonják az embereket a digitális világból. Bármennyire is ellenkezünk, szükségünk van arra, hogy ne mindig csak a monitort vagy az okostelefonjainkat bámuljuk, és online kapcsolatokat ápoljunk.

6 Megtanít célokat kitűzni és türelmesnek lenni

A győzelemhez stratégia és türelem kell. Egy boldog és vicces környezetben ezeket a dolgokat stresszmentesen és kalandos módon gyakorolhatjuk.

7 A társasjátékok erősítik a kreativitást és az önbizalmat

A társasjátékozás tökéletes alkalom a kapcsolatteremtésre, a nyitásra, valamint a személyiségünk kreatív oldalának megélésére. Mindezt úgy tehetjük meg a játék során, hogy nem vagyunk közben tolakodók vagy arrogánsak. A társasjáték arra késztet bennünket, hogy a kreativitás és az egyéniség erősebb érzékét fejlesszük ki magunkban, ami nagyobb önbecsüléshez, elfogadáshoz és mások érzéseinek figyelembevételéhez vezet.

A társasjáték előnyei felnőttkorban – a szürke hétköznapok túlélése

A fenti előnyöket figyelembe véve nem kérdés, hogy szükségünk van a valós emberi kapcsolatokra, hogy időnként elengedjük magunkat, és egy vidám társaságban kifújjuk a fáradt gőzt. 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszerelemkezikonyve.blog.hu/api/trackback/id/tr5118259943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása