Hogy működik a szerelem?

Hogy működik a szerelem?

Miért annyira vonzóak a nők számára, az elérhetetlennek tűnő férfiak?

2023. április 13. - Csilla Csipszer

a_megkozelithetetlen_ferfiak_altalaban_dominansak_ami_tetszik_a_noknek.jpgMiért epekednek sokan olyan emberek iránt, akikről úgy érzik, sosem férkőzhetnek hozzájuk igazán közel, és sosem kaphatják meg őket?

A megközelíthetetlennek látszó férfiaknak rengeteg nő nem bír ellenállni.

A jelenségnek több egyszerű, és teljesen logikus pszichológiai magyarázata van.

Az emberek jó részét vonzzák a kihívások, az ilyen férfiak meghódítása pedig jócskán annak ígérkezik. A megközelíthetetlen férfiak nem tűnnek egyszerű esetnek, ezért különböző, gondolkodást és stratégiák kidolgozását igénylő technikákra van szükség a megszerzésükhöz - legalábbis a legtöbb nő szerint. Ezáltal sokkal csábítóbbak az elérhető partnerjelölteknél, hiszen izgalmat és változatosságot jelentenek, ráadásul a legkisebb sikerek, illetve a kapcsolat bármiféle előremozdulása is nagy sikerélményként hat. Olyan ez, mint a tiltott gyümölcs az Édenkertben. Minél jobban tiltják, annál édesebbnek, annál vonzóbbnak tűnik.

A férfi részéről érkező pozitív visszajelzések megerősítésként szolgálnak a nő számára: növelik az önbizalmát, érzékeltetik vele, hogy valóban elég jó ahhoz, hogy megszerezze a megközelíthetetlen párjelöltet. Ezek pedig egy egész folyamatot indítanak be, ugyanis olyan jó érzéssel töltik el az embert, amiből csak még többet akar majd.

Az élet nehézségeivel mindenki szembesül. Aki átélt már több sikertelen kapcsolatot, csalódást, esetleg válást is, az még jobban vágyik egy boldog szerelemre. A határozott, magabiztos, mindent a kezében tartó, elérhetetlennek tűnő férfi képzeletben kiutat jelenthet a problémákkal teli hétköznapokból. Rajta keresztül a hölgyeket gyakran elragadja a boldog élet illúziója, ez pedig még vonzóbbá teszi őt a szemükben.

Az elérhetetlennek, megközelíthetetlennek tűnő férfiak általában dominánsak, igazi alfahímek, ezek a tulajdonságok pedig nagyon csábítóak azoknak, akik egyébként önbizalomhiánnyal küzdenek. Úgy gondolhatják, a partner majd ellensúlyozza a saját önértékelési problémáikat, illetve ők is meríthetnek egy kicsit a másik magabiztosságából. Számukra ijesztőek lehetnek a túl kedves és megbízható férfiak, úgy érzik, nem érdemlik meg őket, csak olyanokat, akiktől nem kapják meg a kellő megbecsülést: így ugyanis, azt gondolják, hogy a saját negatív énképük passzol a másik negatív viselkedéséhez.

Mindezeken kívül, ha egy nő intimitási problémákkal küzd, akkor az elérhetetlen férfi egyfajta megkönnyebbülést hoz számára, hiszen úgy érzi, egy hasonló partner nem kéri és várja el, hogy párja megnyíljon neki, nem akar hozzá túl közel kerülni.

A helyzet azonban az, hogy bármilyen vonzónak is tűnik egy elérhetetlen férfi, az egészséges kapcsolatok kialakítására a fentiek mellett kevés esély van. Egy normális, boldog és kiegyensúlyozott viszonyhoz az kell, hogy a felek egyenrangúak legyenek, valóban fontosak legyenek a másiknak, és igazán szeresség egymást. Ez pedig ezekkel a feltételekkel csak ritkán teljesülhet.

A bejegyzés trackback címe:

https://aszerelemkezikonyve.blog.hu/api/trackback/id/tr818100796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása