Hogy működik a szerelem?

Hogy működik a szerelem?

A férfiak és a foci szeretete

2023. március 13. - Csilla Csipszer

20230316_091241_0000.pngAz egyik nagy rejtély minden nő számára, hogy megértse, miért szereti a legtöbb férfi annyira a focit. Valójában ez a „tetszik” dolog nagyon korlátozott lenne néhány eset leírására;

Bár sokan többé-kevésbé jól kijönnek egymással, úgy tűnik, vannak mentálisan elrabolt gyerekek. És nem csak egy heti játék, nem, hétvégén vannak versenyek, hétközben stb. Ha ez nem az ő csapata meccse, akkor a rivális csapaté vagy akár egy másik ország csapaté.

 

Néhány gondolat arra, miért szeretik a férfiak annyira a focit

Láttad azokat a férfiakat, akik kiabálnak a tévé előtt? Akik kétségbeesetten gesztikulálva fejükre teszik a kezüket a stadionokban? Akik felpattannak a helyükről, amikor látják, hogy csapatuk gólt szerez, és energikusan hadonászik?

Úgy tűnik, a futball sok férfit úgy vibrál, mint semmi más az életben Látni, hogy egy férfi sír örömében egy mezőnyfoci csapatban fontos győzelem nem lenne meglepetés. Talán a pályán kívül… kétségtelen, hogy a focival nagyon kifejezik magukat.

Ezen most nem fogunk meglepődni; a férfiak szeretnek kikapcsolni. Mi is szeretünk nem gondolni a problémáinkra, és tenni a dolgunkat, de úgy tűnik, hogy a férfiak dolog egy újabb szintet ér el számunkra.

Amikor megszakítják a kapcsolatot, szó szerint veszik. Úgy tűnik, ha nem másra gondol, csak a focira, az egyfajta szabadságérzetet ad neki.

A fiú focirajongók közül sokan nosztalgiával emlékeznek vissza azokra az időkre, amikor az apjával nézték a meccset, vagy akár a stadionba mentek.

Ez az emlék, hogy megoszthatok egy felnőtt helyet az apával, nagyon fontos lehet. Sok szülő büszke arra, hogy gyermekei megosztják kedvenc szórakozásukat, a gyermek pedig felveszi ezt, és jobban érdekli a foci.

Ez a fajta örökség, amelyet sok esetben az apa elhagy, a vallással vagy a szülőfölddel tapaszt altakhoz hasonlóvá válik; ez egy életre szóló mozdíthatatlan.

A csapathoz tartozni egy férfinak az identitás egyfajta jele. Ez még egy olyan tulajdonság, amely meghatározza az embert, ez lehet nemzetiség, szakma vagy egyéb hobbi. Sőt, sok srác sokkal inkább képes hamarabb várost, országot, munkahelyet, vagy akár barátot, partnert váltani, mint focicsapatot váltani.

Az identitás mindig egy olyan konstrukció, amelynek sok köze van a társadalmihoz. Ily módon egy olyan embercsoporthoz való tartozás érzéséről beszélünk, akiknek közös a célja, vagyis hogy csapatuk a csúcson van.

Azt mondják, hogy a futball örökölte az ember harciasságát, mivel a háborús vágyat így terelték volna társadalmainkat mindenki javára. Ezért a futball része a versenyképesség, és a foci italok a csoportok közötti rivalizálásból.

Ily módon sok futballcsapat a rivalizálást a DNS részeként éli meg. A legtöbb futballcsapat azonosított egy adott ellenfél csapatot, amelyhez hasonlóan érzi magát.

Lehet versengés falusi csapatok között, ugyanazon város különböző negyedeiből származó csapatok között, vagy olyan nagy rivalizálás, amelyekkel egy ország legkövetettebb csapatai állnak szemben.

Az egyik ok, amiért a férfiak szeretik ezt a fajta konfrontációt, az az, hogy ötletet vagy stratégiát szül. Ugyanaz, mint a háborúban figyelembe kell venni, hogyan kell támadni, hogyan védekezni, kontrázni, ász legyen az ujjában stb.

Emellett a játéktéren történõ események mentális ábrázolása és értelmezése termékeny terep arra, hogy mindenki kimondja a magáét. A foci gyakorlatában még a legtapasztalatlanabb ember is képes véleményt mondani arról, hogy az adott játékos mennyire jó, vagy az edző mennyire rosszul tervezte meg a meccset.

Tudományosan bebizonyosodott, hogy a férfiak agyának van egy olyan része, amely különleges módon aktiválódik, amikor futballmérkőzés van. Elülső cinguláris kéregnek hívják, és ez akkor is aktiválódik, amikor veled van az ágyban. Amikor a csapat gólt szerez, ez a zóna teljesen aktiválódik.

Emellett a tesztoszteronszint is megemelkedik, és olyan, mintha maguk játszanának A pulzusuk is fel-lemegy. Általánosságban elmondható, hogy a szimpatikus idegrendszerük aktiválódik, és csak a játék után térnek vissza normális állapotba, sőt, a szükségesnél fáradtabbak.

A fociban az is pozitívum, hogy a futball világában úgy tűnik, hogy minden férfinak megvan a helye. Bármilyen alázatos is egy játékos származása, lehetősége lesz a nagyokkal játszani Ugyanúgy, mintha egy másik fajhoz tartozna, mert a foci ezt nem érti, csak azt, hogy milyen jól eltalálják a labdát.

Ily módon, még ugyanazon televízió előtt vagy egy stadionban is, az élet minden területéről és társadalmi rétegből összejönnek a férfiak, hogy együtt kövessék a futballt. Ez előnyös számukra, mert megfeledkezhetnek az egyéb különbségekről, amelyek megakadályozzák őket abban, hogy spontánabbak legyenek egymással.

Röviden, a foci jó, és értelmes dolog. Aki nem is szimpatizál vele, annak is érdemes egy kicsit a játékra és a hozzá kapcsolódó dolgokra figyelni. Érhetik meglepetések!

A bejegyzés trackback címe:

https://aszerelemkezikonyve.blog.hu/api/trackback/id/tr4418067924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása