Hogy működik a szerelem?

Hogy működik a szerelem?

Így válassz fésűt

2023. augusztus 24. - Csilla Csipszer

 

uj-hajkefek-fesuk-3.jpg

Mindennapos használati tárgyunk a fésű, de hogy milyen fésűt kellene választani és hogyan kell használni, azt sokan nem tudják. Íme egy kis eligazítás:

A fésűk fogazatának kiválasztásakor a következőt kell figyelembe venni:

  • erős, sűrű, göndör haj esetén a ritka fésűket érdemes választani
  • normál hajhoz a közepes fogazatúakat kell előnyben részesíteni
  • vékonyszálú, gyenge hajhoz a sűrű fésűt ajánljuk

Az emberi haj viszonylag gyenge szerkezetű, ezért a fésű által a hajnak okozott károsodás alapján a következő sorrendben állnak a különböző fésűk: szarufésű, fafésű, műanyag fésű és fémfésű.

A szarufésű jelenleg a legtökéletesebb fésű, amely más fésűknél simább és lágyabb, a kutikuláknak szinte semmilyen kárt sem okoz, nem csinál extra sztatikus elektromosságot, ezért ez a legjobb a mindennapi fésülködéshez. A fafésűhöz és a műanyag fésűhöz képest a szarufésű jobban segíti a vérkeringést, tartós használatával a hajszálak láthatóan megvastagodnak, megerősödnek. Vigyázz, hogy soha ne vásárolj védett állatok szarvából
készült fésűt! A szaru nagyon sok rétegből áll, általában mind más színű. Lehet tiszta fekete, a barnás, szürkés, sárgás színeken keresztül egészen a fehérig és lehet akár teljesen átlátszó is.

A marha szarvából készült fésűn kívül fafésű is jó választás lehet, de csak akkor, ha jó minőségű fából, jól készítették el, megfelelően lekerekített fogakkal és kiváló minőségű fából. A náluk forgalmazott fa fésűk alapanyaga mind fenntartható gazdálkodásból származó, finoman kezelt juhar- cseresznye- vagy körtefa. A húsz fázisú kézi készítés során érik el azt, hogy a fésű olyan kellemes tapintású legyen, ami igazán gyengéd a sérülékeny hajhoz és a fejbőrt elérő legömbölyített fogak kellemes és jótékony masszírozást biztosítsanak.

A műanyag fésű esetében kedvezőnek hat az olcsóbb ár, de könnyen sztatikus elektromosságot okoz és könnyen piszkos lesz.

A fémfésű nem praktikus, keményebb, mint a szarufésű és a fejbőrt sem stimulálja.

Minden fésűnek megvan a maga előnye és hátránya, ezért a haj állapota szerint kell kiválasztani a megfelelő fogazatú és formájú fésűt!

A bejegyzés trackback címe:

https://aszerelemkezikonyve.blog.hu/api/trackback/id/tr4518197703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása