Hogy működik a szerelem?

Hogy működik a szerelem?

Ruhád színe elárulja hangulatodat

2023. augusztus 22. - Csilla Csipszer

184773242_3901326953284741_1698563057583271976_n.jpg

 

Ruhánk színe hatással van a hangulatunkra, valamint azt is elárulhatja, hogy milyen a jellemünk. Tudni szeretnéd a kedvenc színed jelentését?

Domináljon az öltözékedbe a fehér szín, ha tisztázni akarsz egy ügyet, és azt szeretnéd, hogy komolyan vegyenek. A fehér szín az egyszerűség, kifinomultság és tisztaság jelképe. Utóbbi miatt fehér a mennyasszonyi ruha színe. A testünk pozitívan reagál a fehér színre, ugyanis az magába foglalja az összes színt. Ha kedvenc színed a fehér, akkor mindenben a kiválóságot és tökéletességet keresed.

Ha kék színű ruhát veszünk fel, akkor önfegyelemre és nyugodt lelkiállapotra van szükségünk, és tudat alatt igazán őszinte reakciókat szeretnénk kiváltani a másikból. A kék szín jelentése a bölcsesség, a türelem, az igazság, bizalom, tekintély, békesség és a csendesség. A kék szín fontos hatásai közé tartozik, hogy segít a kisebbrendűségi érzést legyőzni. A kéket szeretők megbízhatóak és érzékeny emberek. Nagyra értékelik az őszinteséget. Befelé fordulók, önmagukba mélyedők, önmarcangoló természetűek.

vörös színnel érzelmi hatást tudunk kiváltani az emberekből, legfőképpen akkor ha el akarjuk csábítani őket, ugyanis ez a szín a nemiséggel és a libidóval áll összefüggésbe. Az erő, a tűz és a hatalom jelképe. Az európai népszokásban a húsvéti tojás piros színe a termékenység jelképe. Túl sok vörös színű ruhát és kiegészítőt nem szabad viselni, mert agressziót vált ki belőlünk. Önbizalom növelőként hatásos lehet, főleg ha szeretnénk hogy mindenki ránk figyeljen, főleg egy beszéd megtartásakor. A piros színt kedvelők kreatívak, dinamikusak, kezdeményezőek és fizikailag is aktívak.

Ha zöld színű ruhát húzol ki találomra a szekrényedből, akkor a baráti érzelmek növelését, békés hangulatot szeretnél elérni. A zöld a stabilitás, a tapintat, a nagylelkűség és a képzelőerő színe. Ez a szín egyensúlyt és harmóniát sugároz környezetünk felé. Vigyázni kell azonban, mert a sok zöld szín tompultságot okoz. Ezen kívül a zöld természetesség, megnyugvás, remény, termékenység, negatív megközelítésben a féltékenység színeként is szoktunk rá asszociálni. A zöld színű ruhák viselete nyugtatólag hat stressztől kimerült szervezetünkre. A zöld színt kedvelők kiegyensúlyozottak, vonzódnak a természethez és a természetes dolgokhoz, viszont néha túl óvatosak.

Feketét viseljünk, ha az érzelmeink helyett az észérvekre kell koncentrálnunk. Ha valaki túl sok feketét hord, akkor hiányzik valami az életéből, és depressziós lehet a fekete negatív hatásai miatt. A feketeszín a káoszból rendet teremt, általában az eleganciára, a formalitásra, a szigorúságra és a halálra asszociálunk róla. Azok, akik szívesen hordanak feketét titokzatosnak, és érdekesnek szeretnének tűnni, udvariasan távolságtartóak és zárkózott emberek.

Ha öltözködésünkben a rózsaszín dominál, akkor könnyedén vesszük a dolgokat, mert ez a szín a felhőtlen hangulatot idézi elő. A rózsaszínt viselő nő nőies, érzéki, kedves és romantikus. Ez a szín a lelki szépséget, a szeretetet és az együttérzést jelképezi.

A narancsszín ideális, ha fel kell vidítanunk valakit, esetleg önmagunkat. Bátran viseljük, ha energiára, önbizalomra és életkedvre van szükségünk. A narancssárgát kedvelő vidám, optimista és gyengéd. A narancssárga színű ruha segít túltenni magunkat a bennünket ért igazságtalanságokon. A narancsszín viselete büszkeséget, önérzetet, segítőkészséget, ambíciót, kreativitást és életerőt sugároz.

barna szín a szilárdság, a megbízhatóság és az önuralom színe. A barnát kedvelő személy szereti a biztonságot és gyakran merengő személy, aki nehezen éli meg a változásokat az életében, ragaszkodik a földi javakhoz, az anyagiakhoz, lassan tud csak felszabadulni és általában nosztalgikus.

citromsárga a bölcsesség, az öröm, a boldogság, az eredetiség és a türelem jelképe. Akinek ez a kedvenc színe az szeret szónokolni, és vezető típusba tartozik, általában a társaság központi figurája. A sárgát a boldog emlékek felelevenítésére használd. Sárga ruhánkkal jókedvet, tettrekészséget, felszabadultságot sugárzunk.

lila a béke, az uralkodás, az önzetlenség, a méltóság és a felfedezések jelképe. Lila ruhánkkal a lelkiséget, a szellemet, a királyi tartást és a misztikus vonásokat, luxust hangsúlyozzuk. A lila színt kedvelők gyakran művészek, vagy művészeti szervezők, érzelemdúsak, kreatívak, kicsapongó lelki világuk van, a fizikai világ dolgaiban gyakran bizonytalanok, ami miatt hajlamosabbak a szorongásra.

A bejegyzés trackback címe:

https://aszerelemkezikonyve.blog.hu/api/trackback/id/tr1418197647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása