Hogy működik a szerelem?

Hogy működik a szerelem?

Miért olyan vonzóak az érzékeny férfiak?

2023. április 17. - Csilla Csipszer

Röviden: mert emberiek.

Hosszabban: A lélektan egyszerű tényként kezeli az érzékenységet, mint adottságot, olyan jellemzőt, ami meghatározza alkalmazkodásunkat és beilleszkedésünket a nagyvilágban. Finomítja azzal is az összképet, hogy megnézi, mennyiben van összefüggésben a korábbi negatív tapasztalatokkal. Bármennyire erős jellemvonásokkal születik is valaki, ha sok fájdalmas élmény, elutasító, esetleg bántalmazó környezet vesz körül; mégis megtörhet.

Az érzékenység azonban nem egyenlő a túlzott érzelmességgel, ahol az érzelmileg labilis személy hangulata kiszámíthatatlan és szeszélyes, képtelen kontrollálni érzéseit, indulatait, a frusztrációra érzelmi kitörésekkel reagál, kudarcaiért a környezetét hibáztatja.

Kedves Olvasó!

Van itt néhány dolog, ami neked/rólad szól: 

Az érzékenység növeli az intuíciót. Erős megérzéseid mélyen összhangban vannak a körülötted lévő világgal. Mindent észrevesz. Látod a világot az érzelmek színeiben pompázni.

Amikor az agyad nem tud dönteni, a lelked érzi, hogy mi a helyes.

Használd ezt az intuíciót. Hagyd, hogy finoman irányítson téged, fogadd barátoddá a megérzéseidet, és ne engedd, hogy kizárólag a racionális logika irányítsa életed minden lépését! Ne engedd, hogy a tanult, kondicionált félelem, vagy bizonytalanság háttérbe szorítsa lelked veleszületett bölcsességét! Figyelj a jelekre, hiszen a megérzések a legnagyobb erősségei az érzékeny léleknek!

Amikor mások beszélnek, te hallgatsz.

Ha a szeretteidnek szüksége van a jelenlétedre, te ott vagy csendben. Ha kényelemre van szükségük, akkor megteremted ezt számukra.

A puszta jelenlét, amikor csak a másikra figyelünk felbecsülhetetlen ajándék egy olyan korban, amikor nem tudjuk kikapcsolni telefonjainkat, folyamatosan online akarunk lenni a virtuális világ átláthatatlan útvesztőiben. Légy tudatosan jelen!

Ahogy jelenléteddel figyeled a környezetedet, azt tapasztalod, hogy az események mélyen megérintenek, néha képtelen vagy uralni az érzéseidet, elárasztanak az érzelmek, a vágyak, de a félelmek, fájdalmak is akár. Ne tiltakozz ellenük, csak, hagyd, hogy átjárjanak, körbejárjanak, áramoljanak, mint a hullámzó folyó, mert a mélység a megértést, a hirtelen feltörő megvilágosodást, a harmóniát hozhatja el számodra, amely által egyre nyugodtabbá, tudatosabbá és bölcsebbé válsz! 

Érzed, átérzed mások érzelmi állapotát, érzelmi hullámzásait. Az empátia segít téged, hogy teljesen rá tudj hangolódni egy másik emberre, és, hogy megértsd őt minden körülmények között.

Te vagy az az ember, aki odamegy, és segít, akár csak egy jó szóval, vagy egy együttérző kézfogással. TE önzetlenül segítesz, anélkül, hogy bármit várnál cserébe. Te vagy az, aki tűzön, vízen átkel, ha szükséges, mert te képes vagy átérezni mások fájdalmát.

 Az empatikus lelked érzi, és érti, hogy mily belső kínok gyötrik azokat az embertársaidat is, akik esetleg ártani akarnak neked, akik bántanak, vagy megbántanak. Könyörületes lelked, hatalmas erődön keresztül felülemelkedik, és képes a megbocsájtásra, és, ha kell képes a vádaskodás nélküli elengedésre is. Úgy bánsz másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak mások, mert te tudod, hogy milyen, amikor az ellenkezőjét érezzük. A könyörületességed együtt jár a másik ember őszinte, feltételek nélküli elfogadásával, és gyógyító erővel bír!

Sokan úgy vélik, hogy az a gyengeség, ha valaki túl emocionális, ha túlságosan uralják létezését az érzelmei. Tévednek.

Minél mélyebben tudod átérezni a dolgokat, minél több őszinte, tiszta szívből jövő érzelmet tudsz belevinni valamibe, annál erősebb leszel. Az érzékeny külsőd egy nemes, erős belső világot takar.

A belső lényedből, az énerődből fakad az alázat, az a képességed, hogy szerény, visszafogott és feltűnésmentes tudsz maradni. Nincs rá szükséged, hogy jó cselekedeteidért rivaldafénybe állítsanak. Szerényen fogadod a bókokat, a jutalmakat, az elismerő szavakat. Önbizalmad fejlett, amely belső stabil alapokon áll, és nincs szükséged arra, hogy külső eszközökkel (mint státus,  presztízs) találj önbecsülést. Hálával fogadsz az élettől minden apró ajándékot, hálás vagy a napfényért, egy elismerő szóért, egy neked szánt mosolyért is.

Annak ellenére, hogy érzelmeid képesek az égig szárnyalni, vagy örvényként lehúzni a mélybe, vissza tudsz állni arra a szintre, ahol a legnyugodtabb vagy, ismered a saját érzelmi kényelmi zónádat, a békeállapotodat. Szükséged van erre a képességre, mert mély érzéseiden keresztül neked sokkal jobban fájhat egy bántó szó, egy szituációhoz nem illő megjegyzés. A nyugalom állapotában tudsz mérlegelni, és helyes döntéseket hozni. Az intuícióidon, az empátiádon, a belső erődön túl, a nyugalmad az, ami képes helyes irányba vezetni téged. Elsődleges szükségleted, hogy megtaláld a nyugalmat a zűrzavarban!

Te tudod, hogy mindennek oka, és következménye van. Nem lehet, csak úgy ígérgetni, nagy szavakat hangoztatni, véletlenül belerúgni egy másik emberbe. Te képes vagy érzékenységed révén érezni a szavak, a tettek súlyát, így tudsz kötelezettséget vállalni mindenért, amihez a nevedet adod.

Érzékeny lelkednek lehetnek félelmei, aggályai, de az biztos, hogy te a munkától nem ijedsz meg. Te vagy az aki, ha a nevét adja egy feladathoz, akkor azt végig is csinálja kitartóan. A munkabecsület a lényedből fakad. Mindent megteszel, hogy a feladataidat tisztességgel elvégezd, különben érzékeny lelked jelez, és ez diszkomfort érzést vált ki.

Kedves és tisztelettudó vagy. Képes vagy kimondani, hogy “kérlek” és “köszönöm”. A durvaság távol áll tőled, te nem fogsz egy másik embert megalázni, az agresszió, amely mögött a szándékos károkozás szándéka áll ismeretlen számodra. Tiszteled a másik embert, és téged is tisztelnek. Udvariasságod a lényedből fakad, nem megjátszott és nem mesterkélt. Képes vagy őszintén rámosolyogni valakire, és érzelmeidet szavakkal is ki tudod fejezni, amikor megdicsérsz valakit.  A másik ember tisztelete alap számodra, keresed a békét, a harmóniát a kapcsolataidban!

A fenti felsorolásból is látszik, hogy kivételes ember vagy…

A bejegyzés trackback címe:

https://aszerelemkezikonyve.blog.hu/api/trackback/id/tr6918104412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása