Hogy működik a szerelem?

Hogy működik a szerelem?

Miért olyan vonzóak a szőke nők?

2023. április 07. - Csilla Csipszer

A sztereotípia szerint egy szőke nő, feltűnő és gyámolításra szorul. A mai társadalom hemzseg ezektől a téves feltételezésektől, pedig a környezetünkben számos példa bizonyítja az ellenkezőjét. Gondoljuk csak a szőke orvosokra, ügyvédnőkre, írókra, politikusokra, színésznőkre… és sorolhatnánk még, a végtelenégig. Persze a többségük nem természetesen szőke, de úgy gondolták, hogy ezzel a hajszínnel sikeresek lehetnek… és igazuk volt.

Összeszedtem, hogy milyen biológiai tényezők vezetnek a szőkeséghez vonzódáshoz, és honnan erednek az előítéletek?

Tízezer évvel ezelőtt a földön csak sötéthajú emberek éltek. A Jégkorszak után felborult a nemi egyensúly, és a férfika kezdtek kevesen lenni. Egyre nehezebb volt életerős, nemzőképes férfit találni. Állítólag ekkor alakult ki az a genetikai mutáció, ami a szőke hajat eredményezi. A szőke fürtökkel megáldott ősanyák feltűnőek, kacérak, és különlegesek voltak, a férfiak nem tudtak nekik ellenállni. Így, a sikeres egymásra találásnak köszönhetően a szőke hajszín rohamosan terjedni kezdett.

Akár legenda, akár valóság, a szőke fürtök különböző rétegeket képesek megmozgatni a férfiak agyában.  Kutatások bizonyítják, hogy egy szőke nőn előbb akad meg a férfiak szeme, mint bármelyik másikon.

Egy szőke nőnek sokkal többet kell dolgozni azon, hogy a tiszteletet kivívja magának, egy férfit hosszú távon meg tudjon tartani. A szőke haj fiatalabb megjelenést kölcsönöz viselőjének, de ennek a fiatalságnak kettős üzenete van. Szépség és érettlenség.

Az érettlenséget a gyámolatlansággal és a gyermeki butasággal párosítják. Azonban a szőke nők nem buták, sőt.

Teljesen mindegy, mit diktálnak az aktuális trendek, szőke, barna, vörös, vagy fekete, akkor lesz a szőke nő a legvonzóbb, ha önmagával teljes összhangban van.

A bejegyzés trackback címe:

https://aszerelemkezikonyve.blog.hu/api/trackback/id/tr7718095124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása